Sendikalar calisanlarina yuksek ucret sagladigi ve isten cikarmalari zorlastirdigi icin sendikalarin coreklendigi endustrilerdeki isverenler ellerinden geldigince az isci calistirmak yolunu sececektir.
Arbitraj Nedir Broker Nedir Altın Yorumları Portföy Nedir Petrol Fiyatları Nükleer Santraller Sosyalist Nedir
Ise almak evlilikten beter bir durum onlar icin, bir kere ise aldiniz mi olum sizi ayirana kadar bir aradasiniz neredeyse. O yuzden "isci alma makine al" felsefesi bu sektorlerde hukum surer.
Turk Imar-Sen gise calisanlarinin sorunlarina dikkat cekmek icin yarin eylem yapacakmis. Bence petrol ureticileri de (dikkat edin calisanlari demiyorum) sorunlarina dikkat cekmek icin bir ay petrol satmasin. Milleti rehin alabilecek herkes "sorunlarina dikkat cekebilmek icin" eylem yapsin, kendileri disinda kalan herkesin anasini aglatsin. Gise memurlugu uzun egitim gerektiren, ozveriyle calisilan bir meslek dalidir, milli guvenligimiz acisindan cok onemlidir, ulkemizin sanayilesmesinde cok buyuk katkilari olmustur ve super vergi toplamaktadirlar. Gise memurlari en az aylik 2000 YTL ucrete calismali, 40 yasinda emekli olabilmeli vs. Biz de sonuna kadar destekliyoruz bunu.
Bunun finansmanini saglamak icin de giselerden OGS'siz gecis ucretleri 5000 YTL'ye yukseltilmeli, giselere gelmeden 2 kilometre otede OGS satis istasyonlarindan bir seferlik OGS gecis kartlari 4 YTL ucrete satilmalidir. Bu satis islemini yapmak cok fazla marifet gerektirmedigi icin asgari ucretle sendikasiz calisan kisiler istihdam edilerek yeni istihdam da yaratabiliriz.
Eger bu sistem neticesinde herkes OGS kullanma yolunu secer de kimse gise calisanlarinin yardimina ihtiyac duymaz ise biz de tazminatlari neyse verelim ve islerine son verelim.
Issizligi azaltmak istiyorsak atabilecegimiz en onemli adimlardan bir tanesi sendikalari yasaklamaktir. Isten adam cikarmak ne kadar zor ise, ise eleman almakta o kadar zor olur.
3 Yorum Var.:
Peki sendikaları yasakladık ,diğer baskı grupları ne olacak? Mesela SİAD'lar ya da İşveren Konfederasyonu. Siz diyorsunuz ki emek kesimi elindeki avantajları bıraksın ama sermaye üstünlüğünü muhafaza etsin. Sermaye düşmanlığı yapmıyorsunuz tamam, ancak emek düşmanlığından da kaçınsanız tam süper olur.
Emek dusmanligi yaptigimizi nereden cikardiniz Sayin Deniz? Sendikalara karsi olmakla emek dusmani olmak arasindaki baglantiyi tam kuramadim? Ben sendikalarin issizlik dogurdugunu soyluyorum, sendikalarin kalkmasinin issizligi azaltacagini, bu bakimdan issizler icin faydali olacagini belirtiyorum.
Tabii ki bu durumda sendikali isciler kaybedecektir. Ufak bir kesimin kazanci icin daha buyuk bir kesimin kaybetmesine destek cikmami beklemeyin ama benden. Bu arada Turkiye'de kac tane sendikali isci var, kac tane issiz var rakamlari biliyor musunuz?
Bu arada TOBB'un rusvet istemesini buradan az mi elestirdik Allahaskina? Ne diyoruz biz? Ulke icin en hayirlisi serbest piyasa ekonomisidir: hem mal, hem hizmet, hem emek, hem sermaye piyasalari. Ortada dusmani oldugumuz bir konu varsa o da populizmdir.
Benim populizmin nasıl çözüleceği konusunda bir önerim var : Demokrasiyi kaldıralım,diktatörlük gelsin, böylece halkın talepleri bastırılır ve popülizm olmaz.Benim demek istediğim şu ki serbest piyasanın önündeki engeller olarak sendikaları vb gibileri gösterirken, asıl monopolistik tutum sergileyen karteller,tröstler ve SİAD'ları görmezden gelmenizdir. Bunlar da devlet üzerinde baskı oluşturarak sizin anlayacagınız bir "misallocation'a neden olmaktadır.
Ben de serbest pazar yanlısıyım. İşciler kendi çıkarlarını,İşveren de kendi karının maksimize etmeye çalışacaktır doğal olarak.İşverenler nasıl karlarını artırmak için belli uygulamalar yapıyorsa, işciler de buna reaksiyon verecektir.Sendikasız işçiler,sendikaya girmiyorlarsa bu onların sorunu,ancak rasyonel bir işci sendikaya girip kendi payını artırmaya çalışır.Nasıl kar maksimizasyonu normalse, ücret maksimizasyoncu davranış da öyledir.Anladınız sanırım siz onu.
Bir iki firma düşünün A ve B, A ve B kendi sektörlerine başka firmaların girmelerini ister mi,hayır. Biri diğerinin ayağını kaydırmaya çalışır ve kooparasyona gidip kartel oluştururlar.Bu da etkin bir kaynak tahsisi değildir.İşciler de aynı şekilde yeni işcilerin gelmesin
i istememezler.
Bireyler veya firmalar rekabet kavramından hazzetmezler, önemli olan monopolistik bir duruma gelmektir.Ülke için en iyisi rekabetçi ekonomidir, ama kim rekabet ister ki?
Onun için demokrasi yasaklanmalıdır.
Yorum Gönder