Son 10 ayın en düşük Kapasite Kullanim Orani

Hürriyet'ten bir başlık: "Kapasite kullanımı 10 ayın en düşüğü"

İmalat sanayiindeki kapasite kullanım oranlarını bu şekilde başlığa taşımakta usta olan "iyi niyetli" Hürriyet yazarlarının ve ekonomi servisindeki arkadaşlar acaba hiç karpuz tüketiminin son beş altı aydır neden düştüğünü, Fenerbahçe'nin son üç aydır şampiyonlar liginde neden hiç gol yemediğini düşünmüşler midir? Eğer hala kafalarına "dank" etmediyse aşağıdaki örneği incelesinler.

Resmi maçlar göz önüne alındığnda, Fenerbahçe Kasım ayında 13 gol atmış. Gol sayısı Aralık ayında 11'e Ocak ayında 6'ya düşmüş. Aynı şekilde, Beşiktaş Kasım ayında 10 gol atarken Aralık ayında 6, Ocak ayında 5 gol atmış. Galatasaray da 11 gol attığı Kasım ayından sonra Aralık ayında 6 ve Ocak ayında sadece 2 gol atabilmiş. Performanslardaki düşüş inanılmaz boyutta.

Bütçe Nedir    iktisat Nedir    Borsa Yorumları    Kredi Faiz Oranları    Türkiyede Ödenen Vergiler, Vergi Türleri

Allah allah, demeden edemiyor insan. Var bu Ocak ayında bir bit yeniği... İster misiniz, imalat sanayi ile üç "adı büyük" takımımızın gol atma performansları arasında bizim göremediğimiz bir ilişki olsun.

Efendim, takip etmeyenler belki bilmez. Ama yine de kapasite kullanım oranlarının yıllık gelişimini görmek istiyorsanız (siz deli misiniz?) istatistik kurumunun sayfasından ya da Orhan Karaca'nın kısa notuyla birlite yayınladığı grafikten görebilirsiniz.

Son olarak, haberde imalat sanayiinde üretimin yüzde 6 azaldığı söyleniyor. Rakam doğru ama arkadaşlar bu küçülmenin bir önceki aya göre olduğunu belirtmeyi unutmuşlar. Art niyetleri yok canım, tabi ki yok. Belirtelim, İmalat sanayii üretim endeksi eğer gerçekten Aralık ayına göre yüzde 6 azalacaksa, bu yıllık bazda yüzde 22 civarında bir artışa tekabül ediyor. Rakam o kadar yüksek ki ister istemez uçmayalım diyorum.

0 Yorum Var.: