Bagis : Cocuk Esirgeme Kurumu Meselesi

Counteratak'dan Haci Bey Cocuk Esirgeme Kurumu'na bagis yapma seruvenini anlatmis. Cekincelerini dile getirmis, biz de cevap verelim istedik. Oncelikle niye Cocuk Esirgeme Kurumunu sectigimi anlatayim.

Ugrunda caba verilecek cok hayir isi var, kimisi sigara ile savasir (bu arada sigara ile ilgili bazi istatistikler ve sigara sirketlerinin uyguladiklari sinsi stratejiler hakkinda bir yazi Vatan'da cikmis), kimisi Turkiye col olmasin, agac dikelim diye ugrasir. Biz de kimsesiz cocuklari fidan olarak goruruz ve bunlarin yeserip filizlenmesi icin elimizden geleni yapmak istiyoruz. Bunu yapmanin ideal yolu nedir?

Bir cocugun en iyi sekilde yetisebilecegi ortam sevginin, ilginin eksik olmadigi, cocuklarin her seyden onde tutuldugu aile ortamidir. O yuzden kimsesiz bir cocuga yapilacak en iyi yardim onlari evlat edinmektir. Turkiye'de insanlar bu konuda cok istekli degiller maalesef.

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller    Sosyalist Nedir

Second best alternative, yani bir sonraki yontem ise cocuklarin aile ortamini cagristiracak bir kurumda yetistirilmeleridir. Bu konudaki tercihimiz ufak, ne yaptigini iyi bilen, gonullu kisilerin calistirdigi kurumlardir. Maalesef bu tur kurumlara gidip sahsen incelemedikten sonra, ya da calisanlarini sahsen tanimadiktan sonra asimetrik enformasyon probleminden oturu yardim yapmak istemiyoruz.

Bu da bizi Cocuk Esirgeme Kurumuna getiriyor. Cocuk Esirgeme Kurumu bundan 30 yil once kullanilan yontemle bagis toplamaya calisiyor. Bana kalirsa websitelerinin calisiyor olmasi bile mucize, zaten onlara ulasabilecegimiz bir email adresi bile koymamislar koca siteye. Biz de karsilastigimiz sorunlari Genel Mudurlerine bir email atarak bildirdik. Mesajimizin uzerinden 2 hafta gecmesine ragmen bir cevap alabilmis degiliz. Neticede ciddiyetsiz, el elin esegini turku cagirarak arar felsefesinde hareket eden bir kurum imaji edindik. Dusunun, insanlar size para vermek istiyor, siz onlara zorluk cikariyorsunuz. Amerika'da bagis toplayan kurumlar, tek tek telefonla insanlari arayarak bagis toplar, mektup yollar, telefon uzerinden, internet uzerinden bagis yapilmasi olanagini saglar. Bizim kurumlarimiz yan gelir yatar. Allah bilir cocuklara nasil davraniyorlardir.

Yine de alternatifini bulana kadar Cocuk Esirgeme Kurumuyla devam etmeyi dusunuyorum. Neticede simdilik yaptigimiz bagislarin miktari ufak, gelirlerimizde artis olursa daha verimli alanlara bagis yapmanin yollarini da bulmasini da biliriz. Bizim esegimizi bizden daha iyi kim arayabilir ki?

3 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Umarim kurumdan birileri cikar da bu yaziyi okur ve biseyler yapar. Ama sanmıyorum bu kurumun calisanlari muhtemelen bilgisayar basinda iskambil fali aciyorlardir.

Blog Sahibi dedi ki...

Elektrikler kesildigi zaman da her seyi manuel yapmak zorunda kaliyorlardir. Cekmeceden kartlari cikarip elle fal acmak gibi!!!

Adsız dedi ki...

Cocuk Esirgeme Kurumu'na en iyi alternatif bence LOSEV. Maddi durumu cok kotu olan yuzlerce losemili cocugun derdine care oluyorlar. Uzun zamandir izliyor ve bagis yapiyorum. Ustelik bagis yapmak da cok kolay. www.losev.org.tr adresini denemenizi hararetle tavsiye ederim.

T'Pol