Beklenmedik Yenilgi!!

Turk insani analiz ozurlusu. Hurriyet'in haberi:

"Avrupa’da 'ya tamam ya devam' maçına çıkan G.Saray, Fransa'da beklemediği bir yenilgi aldı. Şampiyonlar Ligi (C) Grubu 5. maçında Bordeaux'ya konuk olan Galatasaray, sahadan 3-1 mağlup ayrılarak, Avrupa defterini tamamen kapadı. 60. dakikada kendisine yapılan faule sinirlenen Arda, rakibine kafa atınca kırmızı kart gördü"

Bakin 14 Eylul tarihinde ne yazmisiz:

"Once taraftari oldugum Galatasaray'dan baslayalim: Denizlispor ile sanki mahalle maci oynadilar, onceki iki sene oldukca iyi olan defans cok kotu idi. Yildiz futbolcu diye bahsedilen Arda yeni transfer Inamoto'nun isabetli attigi uzun paslari ayaginda ezmesini gayet iyi beceren ikinci sinif futbolcu huvviyetinde idi. Gorunen o ki basinin iki hafta sisirmesiyle 19 yasindaki cocuk kendini Ronaldinho sanmaya baslamis. Takimin geri kalan kismi da gayet kotuydu. Neticede Galatasaray'dan bu sene bir sey beklemeyin derim, ancak diger takimlar daha kotu olursa bir yerlere gelebilirler. Bordeaux macindan alinan 1 puan bence buyuk basari, nedense Turk milleti bunu buyuk basarisizlik olarak goruyor ve teknik direktor Gerets'in gonderilecegini dusunuyor. Galatasaray grubunda ucuncu olup UEFA kupasina katilabilirse bence buyuk basari ve bu durumda futbolculara prim dagitilmasi gerekir."

Yatırım Fonları Nedir?   Altın Fonu Nedir  Komünist Nedir  Komünizm nedir?  Kapitalizm Kapitalist nedir

Bu analizi 1 mac izledikten sonra yapmistim, o zamandan bu gune degisen bir sey olmamis. Yine de alinan onca basarisiz sonuca ragmen hala cikip Galatasaray "beklemedigi" bir yenilgi aldi diyorlar. Dedigim gibi Galatasaray ilk macta aldigi 1 puana sukretsin. Biz bu 1 puan icin basaridir demistik, hakli ciktik.

Bakin 18 Ekim tarihinde ne yazmisiz:

"Galatasaray bugun de tahminlerimiz dogrultusunda bir sonuc aldi ve kendi sahasinda PSV takimina yenildi. Biz ne diyoruz? Turkiye'deki tum takimlarin defansi cok kotu, bu takimlarin gol yememe durumu diye bir sey neredeyse yok. Galatasaray her macinda en azindan 1-2 gol yiyor, Fenerbahce ve Besiktas da oyle. Galatasaray PSV macini seyretmedim, bundan sonra da Turk futbol maclarini seyretmek icin para harcayacagimi dusunmuyorum. Kendi guclerini bilmiyorlar, sahaya yanlis taktikle cikiyorlar, kaybedecekleri kabak gibi ortada olan maclarda yenildikleri zaman saskinliga dusuyorlar. Bugun Galatasaray'in basina gelenler bunlar. "

Bosuna Turk insani analiz ozurlusu demiyoruz. Haftanin her gununu futbol seyretmekle, konusmakla, dusunmekle geciren yuzlerce "uzman", bizim bilgisayarin net olmayan ekraninda 90 dakika gordugumuz "bariz" durumu goremiyor. Kafalarimi basmiyor, duygulari mi analizlerine hakim oluyor bilemiyorum. Niye mi bu bu kadar onemli? Cunku ayni sistemin ortaya cikardigi diger "uzman" ekonomist Turkler de ekonominin durumunu dogru yorumlayamiyorlar. Bir yerlerde bir seyler yanlis ama...

Yarin ki gazetelerde "Biz Fenerbahce olarak bu Palermo'yu yeneriz" mansetlerini simdiden gorebiliyorum.

0 Yorum Var.: