Amigo Baykal

Deniz Baykal ekonomideki gelismelere iliskin aciklama yapmis:

"TL yüzde 15 değer kaybetti. Türk insanı yüzde 15 fakirleşti. "

Aksam saatlerinde ise bir aciklama yapan Hillary Clinton "Amerikan dolari TL karsisinda %4 deger kaybetmis, Amerikan halki %4 fakirlesmistir" diyerek Bush hukumetine yuklendi. Bu aciklamaya istinaden Deniz Baykal ise "Dogrudur, dolar bugun %4 deger kaybetmis ve birikimlerini dolarda tutan orta ve dusuk gelirli vatandaslarimiz magdur edilmistir. Devletin buna bir dur demesi gerekmektir" diyerek ekonomiden anlamayan hukumete haddini bir kez daha bildirmistir.

Aciklamalari bittikten sonra ise elindeki tokmak ile davula vurarak "bir baba hindi hey Allah, borsaya da..." tezahuratina baslamistir.

Boyle muhalefet yaptigi surece bu adam muhalefette kalmaya omur boyu mahkum. Kafasi calissa ulke icin dogru olan kanunlarin altina imza atsa, yanlislarin karsisina ciktigi zaman da millet "Bu adam muhalefet ediyorsa dogru bir bildigi vardir" der. Simdi herseye muhalefet ettigi icin uc kurus kredibilitesi yok. Her 8-9 ayda bir sacmalayan AKP de alternatifsiz bir sekilde Turkiye'nin bir numarali partisi olmaya devam ediyor. Biz de o kadarcik kusur kadi kizinda da vardir deyip sesimizi cikarmiyoruz.

5 Yorum Var.:

Veysel Aratlioglu dedi ki...

CHP toplumun en az yarım asır önünden giden bir partidir. İktidar olacak kadar oy alamaması bu faz farkından ileri gelmektedir. Daha fazla açıklama için blog'umda yayımlamış olduğum

http://6vr.blogspot.com/2006/03/chp-kart-paradigmann-iflas.html

notunu okuyunuz. Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,
Veysel Aratlıoğlu

Blog Sahibi dedi ki...

Veysel Bey,

Dolar %15 deger kazandigi zaman biz toplum olarak %15 nasil yoksullasiyoruz bir aciklar misiniz? Tukettigimiz herseyin maliyeti bir anda %15 yukari mi gidiyor, biz bu ulkede hicbir sey mi uretmiyoruz?

Yanlis propaganda yapmasinlar, milletimiz zaten ekonomiden fazla anlamiyor, boyle seyler soyleyerek adamlarin kafasini daha fazla karistirmasinlar lutfen.

Veysel Aratlioglu dedi ki...

SAYIN EKONOMIX,

CHP bir lider partisi değil, bir kitle partisidir. Kitle partilerinde lider "primus inter pares"dir. Yani "eşitler arasında birinci". O iddia Sayın Baykal'ın şahsi görüşüdür. Ben de katılmıyorum. Bir kitle partisi tek sesli olacak diye de bir şey yok. Muhtemelen Sn. Baykal da benim "ABD Türkiye'yi sömürmüyor" (bkz: benim blog POLIGON) iddiama katılmayacaktır. Ancak kendisi ile bir ortak paydam yine de vardır. Bu ortak payda Bilimsel Sosyalizm'dir. Bu kaynaktan beslenmeyen partiler iktidara büyük oy patlamaları ile gelmiş olsalar da zamanla kardan adam gibi erimişlerdir e.g. ANAP, DSP. CHP ise her-dem-tazedir.

Saygılarımla,
Veysel Aratlıoğlu

Adsız dedi ki...

Veysel Bey,

Bence de ortada bi faz farki oldugu acik. Fakat geriden takip edenin CHP oldugu da bir o kadar acik.

Bilimsel sosyalizm diyorsunuz. Bilim adina ne uretmis CHP cemiyeti, bilim asiklarini bilim yapabilmeleri icin CHP'li olmaya mecbur kilmaktan baska?
(bakiniz: YOK ). Leninin 'iktisat iktisatçılara bırakılamayacak kadar mühimdir' sozune atifta bulunmaniz(bilime verilen oneme dikkat) ve bu idelojiyi taze olarak nitelemeniz de CHP'nin geride kalmisligina bir ornek bana gore..

Adsız dedi ki...

Akl-ı selim monopolü CHP'nin toplumun en az 50 yıl önünden gitmekte olduğu şuradan da bellidir: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın M. Gökçek "GLOKALLEŞME"yi ("globalleşme" değil, "yerelleşerek-küreselleşme" anlamında "glokalleşme"yi) bu ülkeye ben getirdim sanıyor. Geçiniz efendim geçiniz. Onu icat eden CHP ulema-fuzela-ve-ukalasından rahmetli C.F.B.tur. "Before Defrost" adlı eserini okuyunuz.

Saygılarımla,
Murat Aygen