DSP'nin Aciklamasi

DSP "reklamin kotusu olmaz" diyerekten bir aciklama yapmis. Hurriyet'ten aktariyorum:

"DSP tarafından hazırlanan Borç Raporu’nda Türkiye’nin "Devletiyle milletiyle, vatandaşıyla şirketiyle, borçla yaşayan bir ülke haline geldiği" ileri sürüldü. Raporda, devletin borcunun 250.4 milyar dolara, vatandaşın borçlarının da 50 milyar YTL’ye yaklaştığına dikkat çekildi. "

Bu aciklama ile AKP'ye zarardan cok kendilerine zarar veriyorlar. Turkiye'deki krizin sorumlusu olarak halk hala DSP'yi sorumlu goruyor, unutan bir kac kisi varsa da bu haber sayesinde onlar da tekrar hatirlamislardir bu durumu. Iki noktayi belirtecegim. Birincisi borc stogu 1 sene once 245 milyar dolardi. Yani bir senedeki artis sadece %2, kati maliye politikasi ve ozellestirmeler devam ederse yakin zamanda borc stokunda azalmalari da gorebilecegiz.

Ikinci nokta ise Turkiye'nin bu hale gelmesinde tek sorumlunun AKP olmadigidir. 1990'da Mesut Yilmaz ile baslayip, Suleyman Demirel (en buyuk darbe bu sahis vurmustur sosyal guvenlik sistemini cokerterek), Ciller, Erbakan, ve nihayetinde Ecevit ile sonlanan siyasetcilerin hepsinin sagolsunlar corbada tuzu var. Erdogan da cok iyi degil ama maalesef elimizde daha iyisi yok. O yuzden zaten AKP'yi destekliyorum.

0 Yorum Var.: