Cukobirlik'e Bravo

Tnn.net'in haberi (Ana Kaynak: AA):

Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (ÇUKOBİRLİK), üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla biyodizel üretimine başlayacağı, Haziran ayı sonunda çiftçilere ilk dağıtımı yapacağı bildirildi. Yüzde 100 yerli ürünlerin kullanımıyla elde edilecek biyodizel için Merkez Yağ Fabrikası'nın yanına yeni bir tesis kurulacağını ifade eden Kılıç, "Yıllık 40 bin ton kapasiteli tesisin inşaatına kısa sürede başlayacağız. Yağ fabrikasının tanklarından da yararlanılacak. Böylece maliyet aşağı çekilecek. Fabrikadaki biyodizel, çiftçiye Haziran ayı sonunda verilecek" dedi.
Alin size direkt devlet destegi olmadan cozum. Mevcut altyapilarinin bir kismini uretimde kullanarak dusuk maliyette uretim yapacaklari icin ve uretecekleri urunu piyasaya degil, direkt uyesi olan ciftcilere dagitacaklari icin (OTV vermeleri gerekiyor mu tam emin degilim) OTV verseler bile yine de kazancli cikabilirler.

Ayrica haberde biyodizelin kanola'dan uretilmesinin bugdaydan uretilmesine kiyasla daha ekonomik oldugu da belirtilmekte.

0 Yorum Var.: