Fatih Ozatay'in Agzina Saglik!!!


Merkez Bankasi Baskan Yardimcisi Fatih Ozatay soyle demis:

"Bu insanlar bu konuları bilmiyor, okumuyorlar. Analiz yapmıyorlar. Türkiye’nin gündemini kurla faizle meşgul ediyorlar. Bu kişilerin oturup bir düşünmesi lazım. Yeni bir süreçten geçiliyor. Bu sürece nasıl ayak uydururuz diye. Ama bu çevreler yapay çözümlerle uğraşıyorlar. Tamam Türkiye’nin gündeminde cari açık da var, rekabet gücü sorunu da var. Ama bunların çözümü kur ve faiz gibi yapay çözümler değildir. Oysa ki Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak birtakım mikro reformlar söz konusu. Bunların gündemde olması gerekiyor” dedi.


Türkiye’nin kayıtdışı ekonomi, istihdam ve telif hakları gibi konularda yapılması gereken mikro refomlar bulunduğunu söyleyen Özatay, “Bunlar o kadar önemli ki, bunların yanında kurlar falan onuncu planda kalır. Makro sorular geride kalıyor. Mikro sorunlar üzerine yazıp çiziyor olmamız lazım. Bunu yapmayanlar Türkiye’ye kötülük yapıyor”


Ekonomiden anlamayanlar gazete koselerini doldurdugu surece bu konular kapanmaz bence. Bu arada yeri gelmisken Merkez Bankasini da son 4-5 senedeki performansindan oturu kutlayalim. Baskan Serdengecti ilk geldigi zaman "karizmasi yok, bir seneye kalmaz gider" seklindeki yaklasimlara ragmen basarili olmasini bildi. Yeri geldiginde alkislamasini bilmek gerekir.

Fatih Ozatay'in dedigi dogru. Bundan 4-5 sene once Turkiye'nin makro problemleri cok buyuktu ve ciddi bir kriz yasadik. Ancak simdi bir cok sorunun ustesiden gelindi ve makroekonomi normallesmeye basladi. Simdi on plana cikmasi gereken mikro sorunlar.

0 Yorum Var.: