Twitter'ın Gerçekten Kaç Kullancısı Var?

Bugün hangi pazarlamacıyla konuşursanız konuşun size sosyal medyanın gücünden bahsedecektir. Gerçekten de sosyal medya firmaların tüketicilere ulaşırken kullandığı bir numaralı araç haline geldi ve üretici-tüketici ilişkilerinde tarih boyunca hiçbir zaman görülmemiş bir yakınlaşma sağladı.

Twitter da sosyal medya kavramına bambaşka bir boyut getirdi. Kullancıların birbirleriyle microblogging yaparak anlık iletişim kurmasını sağladı, bu iletişim şekli diğer sosyal ağ devlerini etkiledi. Bütün bu özellikleri ile Twitter bir anda zirvedeki sosyal medya ağlarından biri oldu. Bu kadar büyük olmak beklendiği üzere bazı soruları da beraberinde getiriyor: Twitter’ın kaç kullanıcısı var ?

Twitter’ın birkaç gün önce sitesinde yer alan bilgiye göre (ancak şu an göremedim ben) kullanıcı sayısı 175 milyon. Bu sayıdan sonra insanın aklına şu da geliyor: Acaba bu kullanıcıların ne kadar aktif ?

Bu sorunun cevabı diğer bir sosyal medya devi olan Facebook tarafından veriliyor. Resmi açıklamaya göre 600 milyon kişi her ay siteyi ziyaret ediyor ve bunları yarısı he gün siteye mutlaka uğruyor. Twitter ise bu konuda açıklama yapmıyor.

BusinessInsider.Com‘un muhtemelen bir insider’dan (bu kişi Twitter API’ya erişebilen bir mühendis) aldığı bilgiler şöyle:

  • Bir ya da daha fazla kullanıcıyı takip eden 119 milyon Twitter kullancısı var.
  • Bir ya da daha fazla kişi tarafından takip edilen 85 milyon Twitter kullanıcısı var.

Resmi rakamla da kıyaslama yaparsak 56 milyon Twitter kullanıcısı var kimseyi takip etmezken, 90 milyon kullanıcı da kimse tarafından takip edilmiyor. Zaten Twitter’da spam hesaplarla karşılaşmayan yoktur.

Şimdi yukarıda verdiğim bilgiyi tekrarlıyorum. Twitter kaç tane üyesinin aktif olduğunu kamuoyuyla paylaşmıyor. Twitter API’dan elde edilen bilgilere dönersek:

8 ya da daha fazla kişiyi takip eden 56 milyon, 16+ kişi takip eden 38 milyon, 64+ kişi takip eden 12 milyon kullanıcı var.

0 Yorum Var.: