Gözler Merkez Bankasında, Komşu Türkiye Yaptı, Biz de Yaparız

Gözler Merkez Bankası'nda (Dünya)

Para Politikası Kurulu toplantısından çıkacak karar öncesi, borsa ekside, faiz yükselişte. Merkez Bankası faiz toplantısından çıkacak kararları bekleyen yurtiçi piyasada satıcılı seyir izleniyor. Güne 475 puan düşüşle 60.741 puan seviyesinden başlayan endeks 60.500 seviyesine doğru çekildi.ABD Merkez Bankası (Fed) büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize ederken, enflasyona vurgu yaptı. Faizlerde ise beklendiği gibi bir değişiklik olmazken, haziran sonunda ikinci parasal genişlemenin sona erdirilmesinin ardından, 3. parasal genişlemeye gidilmeyeceği açıklandı.ABD, Asya ve Avrupa cephesinde bugün satıcılı seyir izlenirken, İMKB'de satış baskılı görünüm etkili. Piyasa genelinde Merkez Bankası'nın bu ay için herhangi bir faiz artırımına gitmeyeceği beklentisi hakim. Bununla birlikte zorunlu karşılıklarda döviz alım ihalelerinde bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor. PPK kararı saat 14:00'ten itibaren açıklanacak.Bugün ayrıca iki günlük AB liderler zirvesi başlarken, TSİ 15:30'da ABD haftalık işsizlik başvuruları ve 17:00'de yeni konut satışları da takip edilecek.


'Komşu Türkiye yaptı, biz de yaparız' (Radikal)

Papandreu, güven oylaması öncesinde yaptığı konuşmada "Türkiye'nin de buna benzer bir kriz yaşadığını ancak, bugün güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu" ifade ederek, "Komşularımız Türkler bunu nasıl başardılar? Biz de başaracağız" dedi.Yunan parlamentosundan 143’e 155 oyla yeni kurduğu hükümet için güvenoyu alan Başbakan Yorgo Papandreu’yu önümüzdeki hafta daha zor bir sınav bekliyor. Papandreu, AB ve IMF ile gecen yıl mayıs ayında imzaladığı 110 milyar euro’luk kredinin beşinci dilimi olan 12 milyar euroyu alabilmek için 28.2 milyar euroluk kemer sıkma, tasarruf ve özelleştirme paketini yani orta vadeli bütçe tasarısını 30 Haziran’a kadar parlamentoda geçirmek zorunda. Aksi takdirde, 3 Temmuz’da olağanüstü toplanacak Eurogroup, beşinci dilim için “yeşil ışık” yakmayacak. Bu durumda ise Yunanistan 15 Temmuz’dan sonra memur ve emekli maaşlarını ödeyemeyecek.


Zenginlik kriz öncesine döndü, dolar milyoneri Türk 37 bin 900’e çıktı (Hürriyet)

Merrill Lynch Küresel Varlık Yönetimi ve Capgemini’nin Dünya Servet Raporu’na göre, 2010 yılında dünya zenginlerinin sayısı ve toplam varlıkları kriz öncesini yakaladı. 10.9 milyon kişilik bir zümreden oluşan dolar milyonerlerinin varlığı 42 milyon doları aştı. Geçen yıl 2 bin 198 kişinin daha katıldığı dolar milyonerlerinin sayısı Türkiye’de ise 37.9 bin kişi oldu. MERRILL Lynch Küresel Varlık Yönetimi ve Capgemini tarafından yayınlanan 15’inci Dünya Servet Raporu, tüm dünyada ve Türkiye’de dolar milyonerleri arasına yeni katılımlar olduğunu gösterirken, finansal varlık tutarında kriz döneminde yaşanan kaybında telafi edildiğini ortaya koydu. Toplam 71 ülkede, oturulan ev ve sahip olunan şirket dışındaki varlıklarının toplamı 1 milyon doların üzerindeki kişileri kapsayan Dünya Servet Raporu’nun 2010 yılına ilişkin saptamaları şöyle oldu…

0 Yorum Var.: