Garanti Seküritizasyon Kredisi Aldı, Türkiye Karaparada Listede

Garanti, 300 milyon dolarlık seküritizasyon kredisi aldı (Dünya)
Bankanın, yurt dışı piyasalarından sağladığı kredinin, 225 milyon dolarlık kısmı SMBC Nikko Securities America Inc., WestLB AG ve Wells Fargo Securities LLC'den alındı.Garanti Bankası, yurt dışı piyasalardan 300 milyon dolar karşılığı seküritizasyon kredisi sağladı.Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı altında gerçekleştirdiği toplam 300 milyon dolar karşılığı tutardaki işlemle yurt dışı piyasalardan uzun vadeli finansman sağladığı bildirildi.Açıklamada, 5'er yıl vadeli iki dilim halinde düzenlenen işlemin Fitch tarafından A- seviyesinde derecelendirildiği, kredinin 225 milyon dolar tutarındaki diliminin SMBC Nikko Securities America Inc., WestLB AG ve Wells Fargo Securities LLC tarafından, 50 milyon euro tutarındaki diliminin ise Standard Chartered Bank tarafından temin edildiği belirtildi.

Türkiye karaparada riskli listede (Radikal)
OECD, taahhütlerini yerine getirmeyen Türkiye'yi Kenya, Etiyopya gibi ülkelerin olduğu listeye aldı. En kötüler listesine bir adım kaldı.Türkiye, karapara ve terörün finansmanında sınıfta kaldı. OECD bünyesinde görev yapan Mali Eylem Görev Gücü (FATF), uyardığı ve gerekli yasal düzenlemeleri yapması için 20 Haziran’a kadar süre verdiği Türkiye’yi ‘kara-gri listeye’ aldı. Listede Türkiye dışında Suriye, Etiyopya, Bolivya gibi ülkeler yer alıyor. Bu listeye giren ülkeler OECD’nin sıkı takibine alınıyor. Eğer gerekli düzenlemeler olmazsa ‘kara listeye’ alınıyor. Kara listede sadece Kuzey Kore ve İran bulunuyor.

Biriktirdiği parayı hatıra olarak dağıtıyor! (Habertürk)
'Emeklerim boşa gitti ben de paraları misafirlere veriyorum'Kırk yıl çalışarak biriktirdiği 30 bin lirayı sakladığı yeri unutan ve geçtiğimiz günlerde tesadüfen paralarına kavuşan Erzurum Olur'dan 90 yaşındaki Ahmet İnan, banknotların tedavülden kalktığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 315 liralık yaşlılık maaşıyla geçimini sağlayan İnan, yıllarca emek harcayarak biriktirdiği paraları, misafirlerine hatıra olarak dağıtıyor. Olur'un Ormanağzı köyünde eşi Hüsna İnan'la birlikte yaşayan Ahmet İnan, 40 yıl önce inşaatlarda sırtında taş taşıyarak biriktirdiği 30 bin lirayı, zor günlerde kullanmak için evinde sakladı. Sakladığı yeri unutan İnan, yıllar sonras tesadüfen paraları evinin bir köşesinde bulan İnan, paralarının tedavülden katlığını öğrenince yıkıldı.

0 Yorum Var.: