Warren Buffett'in Alpha'si Var mi?

Amerika'da ve dunyada Warren Buffett dediniz mi akan sular durur. Adam 50 seneye yakin bir sure borsa endeksinin ortalama %12+ uzerinde getiri saglayarak dunyanin en zengin ikinci insani oldu. Sapka cikarmak lazim.

Simdi ise cok buyuk bir sirketi ve portfoyu yonetiyor, yasi 80'e dayanmis ve degisen piyasalardan anlamiyor olabilir. Bunu test eden bir arastirma yaptim ve son 10 yilda Warren Buffett'in alphasinin sifira indigini gosteren bir yazi yazdim. Yani adam eskiden iyiymis de simdilerde bir duraklama donemine girmis. Bu konuyla ilgili detayli yazilarima asagidaki linklerden ulasabilirsiniz:

Warren Buffett’s Style Drift
Chart of the Day: Warren Buffett’s Alpha 1977-2009

1 Yorum Var.:

DaesAgelmar dedi ki...

Warren Buffet şimdiki durumu aklıma metin bazlı uzay-strateji oyunu olan Ogame deki madenci oyuncuları getirdi. Oyun strateji gereği, yağmacı- madenci, filocu-savaşçı şeklinde ana gelişim stratejilerini barındırırdı. Uzun ama zahmetli bir biçimde maden yatırımı yapıp inanılmaz puanlara erişen oyuncular belli bir büyüklüğe eriştikten sonra hiç bir şey yapmasa bile getirileri sayesinde pozisyonlarını korumuş oluyorlardı. Buffet da geçmişte yapmış olduğu yatırımlarla şimdilerde yaşanan dalgalanmalardan çok az etkilenerek servetini koruyor. Elindeki geniş kaynakları kullanarak filocular gibi savaş kovalamaktansa parasını kaybettirmeyecek olan yağma operasyonlarıyla pozisyonunu koruyor.