Warren Buffet Todd Combs'u David Einhorn Çok Pahalı Olduğu için mi İşe Aldı?

Warren Buffet'ın hedge fonu yöneticilerinin aldıkları paraların abartılı olduğunu düşündüğü biliniyor. Hep bunun hakkında konuşuyor. 2% yönetim gideri ve karın 20%'sini haketmediklerini söyledi. Buna rağmen, Buffet 2009'da -5.7%, 2009'da 6.2% ve 2010'da -4% 'lük getiri sağlayan Todd Combs'u işe aldı.

Bu muhteşem getiriler kesinlikle 2 ve 20 ödeme şemasını hakediyor.

Insider Monkey burada zorlama bir tahmin yapacak: Warren Buffet Todd Combs'a 2-ve-20'nin zırnığını bile vermeyecek. Ona 2'yi ödemeyecek, 20'yi ödemeyecek ve 2-ve-20'nin 1%'ini de ödemeyecek. Ona diğer kalburüstü hedge fonu yöneticilerinin maaşlarıyla kıyaslanabilir birşey vermeyecek. Görünüşe bakılırsa Warren Buffett Todd Combs'un makul bir alfa yaratabileceğini düşünmüyor. (Kimin umrunda? Şu an Warren Buffet'ın kendisinin de alfası yok.)

Bu pozisyon için yarışan ama sonradan kendilerini yarıştan çıkaran 2 aday vardı. Hedge fonu yöneticisi Li Lu ve kimliği gizli tutulan bir başkası. Neden birisi Warren Buffet için çalışmak istemesin ki? Warren Buffett yılda $500,000'dan az kazanıyor ki buna şirketi tarından ödenen daimi koruma gibi ek imkanlar da dahil. O halde bu işi alacak kişinin bu kadar parayı ya da daha azını kazanması beklenmekte, başka bir deyişle hedge fonu sektöründeki fiyatlara kıyasla ufak bir miktar.

Olumsuz seçimin (adverse selection) klasik bir örneği olarak, Herhangi bir alfası olmayan hedge fonu yöneticileri Warren Buffet tarzı ödemeleri kabul etmeye daha istekli olacaktır.

Todd Combs'un muhtemelen biraz alfası var (yine de çok değil) ama muhtemelen Warren Buffet'ın yerine geçmenin itibarı için bundan vazgeçmeye razı. Birkaç yıl sonra eğer işler yürümezse multi-milyar dolarlık bir hedge fonu açabilir ve vazgeçtiği milyonları geri alabilir. Yine de burada cevaplanmamış bir soru var: Kim bu gizemli üçüncü aday?

Insider Monkey bu kişinin David Einhorn olduğunu düşünüyor. Nedenlerine gelirsek:

1. David Einhorn 42 yaşında genç, tıpkı Todd Combs gibi.

2. Amerika'nın iç kesimlerinde doğmuş, Omaha'dan çok uzak değil (Kesinlikle New York'dan daha yakın). Büyük bir avantaj.

3. Warren Buffett gibi bir değer yatırımcısı. (value investor).

4. Bir reasürans firması olan Greenlight Capital RE'nin yöneticisi. Tam da Warren Buffett'ın uzmanlık alanı.

5. 1996'dan beri yıllık 22% net getiri sağladı -inanılmaz fiyatlardan sonra- Bu aynı zamanda Warren Buffett'ın aynı dönemdeki performansından da iyi.

Gördüğümüz tek engel Greenlight'ın yönetim altında $3 milyardan fazla varlığı var ve Einhorn giderlerden önce yaklaşık $200 kazanıyor. Warren Buffett'ın önerdiği bunun yanında fındık kadar kalır. Warren Buffett gerçek bir değer yatırımcısı değil ama bedavaya yaptırabileceği bir iş için birine asla yıllık $200 milyon ödemez. İşin özeti David Einhorn Warren Buffett için çok pahalı.

Bu yazının orijinali Insider Monkey blogunda yazılmıştır.

0 Yorum Var.: