Bill Ackman Kimdir? Neden Bogazda Ciplak Yuzer?

Gecen ay Amerikali basarili hedge fon yoneticilerinden William Ackman Turkiye'ye tatile geldi ve Istanbul'da da gazetecilerle bir araya gelerek kendini Turk yatirim dunyasina tanitti. Bill Ackman yeni nesil hedge fon yoneticilerinden. Bir sirketin %10-15 gibi oranlarda hissesini satin alip daha sonra sirkete yonetim kuruluna girerek yonetimde soz sahibi olmaya calisir. Bunun temel sebebi de sirketin piyasa degerini ve karliligini arttiracak adimlarin atilmasini hizlandirmaktir.

Amerikan borsasinin ciddi oranlarda geriledigi 2004-2010 yillari arasinda Bill Ackman yatirimcilarina ortalama %22-23 arasinda getiriler saglamistir. Bunlar kucumsenecek rakamlar degildir, Warren Buffett bile beceremiyor bu getirileri.Benim de takip ettigim hedge fon yoneticileri arasinda yer alan Ackman su siralar yine JC Penney ve Fortune Brands sirketlerine yaptigi yatirimlarla gundemde. Ackman'in bu sirketlerin hissesini aldigi kamuya aciklaninca sirketlerin hisseleri bir kac gunde %10'a yaklasak oranlarda degerlendiler. Yatirimcilar da Ackman'in yine basarili olacagini dusunuyorlar.

Ote taraftan Bill Ackman'i bizim medyamizda taniyan hic yoktur. Hurriyet'te yayinlanan haberden medya mensuplarinin Bill Ackman'a George Soros, Warren Buffett, ve Bernie Madoff hakkinda sorular yonelttiklerini goruyoruz. Digerlerini ne yapacaksiniz, adamin son 6-7 yillik performansi bunlarin hepsinden daha iyi, bu adami tanimaya calisin.

Bill Ackman Harvard'dan MBA almis ve 20 sene once Istanbul'a geldiginde bogazda denize ciplak girmis. Hurriyet gazetesi de haberinde bunu baslik atmis. Bu konuda Insider Monkey'de de Bill Ackman Swam Naked (And Illegally) baslikli bir yazi yayinlandi. Artik Bill Ackman'in ciplak yuzmesini sadece Turk medyasi degil, Amerikalilar da biliyor.

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

4 Yorum Var.:

da2f dedi ki...

Inan bey selamlar,

Bill Ackman ve diger basarili fon yöneticilerinin piyasa hareketlerini özet olarak takip edebilecegimiz bir adres yada bir kaynak önerebilir misiniz? Bu bloguda kapattiktan sonra sizin piyasa hareketlerinizi (Hisse alim satim davranislarinizi) Insider Monkey´den takip edebilecek miyiz?

Editor dedi ki...

Benim alim satimlarimi muhtemelen simdiki detayi kadar ogrenemeyeceksiniz ama portfoyumde olan hisseler hakkinda yazi yazdigim zaman bunu ogrenebileceksiniz.

Bill Ackman ve diger basarili hedge fon yoneticilerinin islemlerini Insider Monkey'e koymayi planliyoruz ama bu en azindan 3-4 ay zaman alacak gibi gorunuyor.

Programlamadan anlayan bir arkadas yardimci olursa cok daha cabuk siteye koyabiliriz ama...

cagatay dedi ki...

Programlama konusunda Facebooktan mesaj gönderdim.
İlgilenirseniz sevinirim.

Editor dedi ki...

Cagatay,

Hotmail hesabina 15 saat once mesaj attim.