Best Mutual Funds: Josef Lakonishok

Davranissal finans konusunda makale okuyanlarin cogu Josef Lakonishok'un yazdigi cesitli sayidaki makale ile karsilasmislardir. Lakonishok diger unlu ekonomistler Andrei Schleifer ve Robert Vishny ile ortak olarak LSV Asset Management sirketini 1994 yilinda kuruyorlar. Sirketin buyuk ortagi bir venture capital sirketi, ikinci buyuk ortak ise Lakonishok.

Lakonishok akademisyen olarak yaptigi calismalarin sonuclarini uygulayarak bir yatirim fonu baslatiyor. Bugun yanilmiyorsam fon $48 milyar gibi anormal buyuk bir para yonetiyor. Mutual fund oldugu icin sirket senelik gelirleri yonettikleri varliklarin asagi yukari %0.4'u kadar (masraflar dusuldukten sonra). Bu senelik $200 milyon dolar gibi bir rakam. Bunun %44'u buyuk ortaga gidiyor, Lakonishok'un payinin da %25 civarinda oldugunu varsayarsak adamin senede ne kadar para kazandigi konusunda yaklasik bir fikir edinebiliriz.

LSV'nin bu kadar basarili olmasinin temel sebebi diger mutual fund'larda pek gorulmeyen bir ozellige sahip olmasi: LSV'nin senelik %1,2 civarinda bir alphasi var (masraflardan sonra).Yani LSV'ye para yatiranlar endeks fonlarin kazandirdigindan 1 puan daha fazla getiri saglayabiliyorlar. O yuzden de bir cok yatirimci LSV'ye hucum etmis durumda. LSV hakkinda best mutual funds baslikli detayli bir yaziyi Insider Monkey blogunda yayinladik.Yaziya asagidaki linkten ulasabilirsiniz:

Best Mutual Funds: LSV Value Equity Fund Returns and Alpha

0 Yorum Var.: