Dallas Mavericks'in Sahibi Mark Cuban'in Insider Trading Davasi

Bundan iki sene once Dallas Mavericks basketbol takiminin sahibi Mark Cuban hakkinda insider trading yaptigi gerekcesiyle dava acildi. Mamma.com sirketine yatirim yapan Cuban sirketin CEO'sundan sirketin bir kac gun icerisinde piyasa fiyatinin altina hisse satacagini ogrenir ve elindeki 600 bin hisseyi satarak $750 bin zarar etmekten kurtulur.

Mark Cuban'in yaptigi islemler tabi ki farkedilir ve mahkemeye verilir. Neticede bu bilgiye sahip olmayan kisilerle islem yaptigi icin Mark Cuban karli cikmis, digerleri ise zarar gormustur. Ancak mahkemenin hakimi Mark Cuban'in kendisine verilen bilgileri gizli tutacagina dair bir anlasma imzalamadigini ve soz vermedigini belirterek davayi gectigimiz sene dusurdu ve Cuban beraat etti.

Amerika'da sirketler artik tek tek analistlerle konusmuyor. Genellikle herkese acik telekonferans yaparak veya basin bildirileri yayinlayarak yatirimcilarla iletisim kuruyorlar ki bir grup yatirimci diger bir grup yatirimciya karsi kollanmasin. Turkiye'de ise eminim Amerika'da olanlardan cok daha ciddi insider trading vakalari oluyordur ama SPK'nin bu konuda bir sey yaptigi yok.

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
Insider Trading in Netherlands
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

0 Yorum Var.: