Türkiye Gazetesi Halka Açılıyor

Yukarıdaki haber 1 Haziran tarihli butun gazetelerde vardı. SPK Türkiye Gazetsinin halka arzına izin vermiş. Bildiğiniz gibi Türkiye Gazetesi bundan yaklaşık 10 yıl önce batan ve yaklaşık 60 bin mudisine 1 milyar doların uzerinde borcu olan İhlas Finasın da sahibi olan Ören ailesine ait. Bu haberi okuyunca şu sorular aklıma geldi:

- Acaba Cem Uzan şu an Türkiye'de bir şirket kursa ve halka açılmak istese SPK izin verir mi?
- Bankası batan birçok patronun malı musadere edildi. Bu adamlar 'hortumucu' olarak damgalandı. Aynı durumdaki Enver Ören'in itibarının SPK tarafından tescillenmesi çelişkili değil mi?
- Hükümet, İmar Bankası olayında garanti kapsamı dısında olan 50 milyarın uzerindeki mevduatı bankanın batmasından sonra garanti kapsamına aldı. Cem Uzan'a güvenmiş kişilerin riskini vergi verenlere yükledi. Eğer yapılan doğru ise aynı şeyi neden İhlas Finans için yapmadı?
- İhlas Finas'a borçlarını ödemesi için başlangıçta 5 yıl süre verilmişti. Sonra bu süre 10 yıla uzatildi. Bu şekilde borç tasfiyesi uygun bir yöntem ise neden bankalar için de aynı yöntem uygulanmadı?
- SPK'nın halka açılma iznini, BDDK'nın İhlas Finas'a bankacılık izni takip edebilir mi?

5 Yorum Var.:

t.t dedi ki...

Turkiyede artik herkes hukumeti elestirmekden korkuyor.hemen etiketlenebilirsiniz.gosterdiginiz olay bile artik kimsede saskinlik yaratmiyor.
medyada bile artik herkes sus pus oldu.cinerin hali en iyi ornekdir.

Pelin S. dedi ki...

Bazılarının dini imanı para olmuş.

serhat dedi ki...

1.65'ten halka acilan hisseler 3.80 oldu, piyasa sizin gibi dusunmuyor sanirim :)

çağatay dedi ki...

ihlas holding ve enver ören belli bir periyotta ülke siyasetinin ve medyasının önemli aktörlerinden biri oldu. araştırmaya değer olmasının yanı sıra gizli gündemleri ile de önemli roller de üstlendiler. bunları deşifre etmek ise akademisyenlerin görevi.yoksa sade vatandaş gibi şikeyet müessesesini çalıştırırsanız üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmiş olmazsınız.

cagatay dedi ki...

@serhat
Bu yüzden SPK'nın engellemesi lazım.
O kağıtları alıp, fiyatını 3.80'e yükseltenlerin elinde patlarsa, piyasanın nasıl olacağını merak ediyorum.