Besiciler et ithalatini bilimkurguya tasiyor

Turkiye'deki bircok uretici birligi gibi et ureticileri de Turk tuketicilere gorece kalitesiz mallari gorece pahali fiyatlarla satma haklarinin ellerinden alinmasina karsi canla basla mucadele ediyorlar. Kirmizi Et Ureticileri de et ithalatini yargiya tasimislar, supriz degil. Hazir elleri degmis iken bir de et taban fiyati koydurup kendilerini garantiye alsinlar tam olsun.

Birlik avukati artik tuketiciler bu tur "ithalat olursa oluruz yasayamayiz" aglamalarina karsi bagisiklik kazanmis olabilir diye ithalata karsi ekstra bir arguman gelistirmis ve bunu yaparken de bilimkurgunun sinirlarini asmis. Yorumsuz.:
Sagban ayrica, sigirlarin yurt disinda domuz yemiyle beslenmesinin yaygin oldugunu, bu yemle beslenen hayvanlarin genlerinde domuz DNA’si tasiyabildiklerini, bu durum göz önünde bulunduruldugunda ithal hayvanlarin etlerinin, çogunlugu Müslüman bir ülkede tükettirilmesinin kabul edilemeyecegini öne sürdü.

7 Yorum Var.:

Blog Sahibi dedi ki...

Sayin Yazar,

Ben de dun tavuk yedim, acaba genlerimde tavuk DNAsi tasiyor muyum?

Sigir ve manda eti yiyen Kirmizi Et Ureticileri Birligi baskani ama herhalde kendisinin manda ve sigir DNAsi tasidigini iddia edecektir. Haklilik payi var gorunuyor :)

T'Pol dedi ki...

Gecenlerde de sigara filtresinde domuz kanı var diye bir tevatür çıkmıştı, sonra söndü gitti. Esas yapılan ihalelerde her nedense Arap isimli ya da dini cagrisimlari olan isimli sirketlerin kazandigina kimse bakmiyor. Bence birileri yine deveyi havuduyla goturuyor. Yesil ya da yandas sermaye falan... baksin birileri arastirsin iste... yeni eglence ciksin, gundem degissin, esas maraza isleri iskalayalim, uyutulalim, uyuyalim...

safas dedi ki...

bu arada biliyorsunuz deveyi hamuduyla götürüyoruz

http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=hamut&ayn=tam

serhat dedi ki...

ihale sartnamesi degistirilsin, insan DNA'si tasiyan ve sozde degil ozde laik sirketler tarafindan cumhuriyetin temel ilkelerine yurekten bagli hayvanlar vatandasa yedirilsin.

T'Pol dedi ki...

Dogrusu "havud" sozcugudur. Zaman icinde dilimize yanlis yerlesmis deyimlerdendir. Hamut atları arabaya koşmak için kullanılan çemberimsi nesnedir. Havut ya da havud ise devenin kime ait oldugunu gosteren bilginin yazili oldugu deve semeridir. Develer arabaya kosulmadıklarına göre? TDK hata yapmaz demeyelim lutfen hemen birkac tane sayabilirim.

safas dedi ki...

evet T'Pol siz haklısınız aradaki kelime havut olmalı. hep duyduğumuz bir deyim, burada galatı meşhur lugati fasihten evladır durumu var belki de. TDK'dan hamutun anlamına bakınca pek aklıma yatmasa da belki deve için kullanılanı vardır diye düşünmüştüm. ama neticede deve havutuyla yutuluyor, belki de hamutuyla da götürülüyordur :)

Hüseyin MEÇO dedi ki...

sanıyorsam et ithalatı seçimden sonraya kalacaktır.