Büyük Buhran Yazısı Buhran Geçirtti mi?

Büyük Buhran Sırasında Türkiye Ekonomisi: 1930-1938 başlıklı yazının üzerine iyi gidecek bir sorum olacak. Bir aydan uzun süredir burada yeni bir formatla yazıyoruz. Yazılar daha tarafsız olsun, politika dozu minimum olsun, kullandığı dil temiz olsun, analizler detaylı ve öğretici olsun diye çaba gösteriyor, kestirme yollara sapmiyoruz. Yeni bir kaç arkadaşı da yazar olarak aramıza dahil ettim; Yavuz Kır benim belirlediğim konularda kendi yorumunu katarak öğretici tercüme yazılar yazıyor; Çaylak Ekonomist’in Vergilerin gerçek maliyeti başlıklı yazısını gördünüz, çok öğretici bir yazı idi; eski yazarlardan bir tanesi askerden dönmüş, onu da tekrar aramıza davet ettim, ayrıca başka bir yazarı daha aramıza katma gayreti içerisindeyim. Sorum şu olacak?

Bu yeni sistemimiz, özellikle Büyük Buhran yazımız size buhran geçirtiyor mu? Çok mu sıkıcı buluyorsunuz, yoksa blogun eski günlerinde yazılmış güzel yazıları mı size hatırlatıyor ve yeni performanstan çok memnunsunuz. Detaylı olarak bir yorum bırakırsanız görüşlerinize göre stratejimizde düzeltmelere gidebiliriz.

Yan tarafa annenizi mi daha çok seviyorsunuz yoksa babanızımı tadında bir anket sorusu da koydum, detaylı feedback (Türkçesi fidbek olmalı bu kelimenin, olmadıysa da yakında olur) bırakacak vaktim yok diyorsanız ankete cevap verin o zaman.

21 Yorum Var.:

Investor dedi ki...

yazıların tarafsızlığına birşey dediğimiz yok ama ben bu blogu ekonomixin borsa üzerine yazdığı ilginç,zekice,farklı yazıları için okuyordum .

fakat açık konuşayım biraz yazılarınız baydı beni daha farklı açılımlar olabilir .

3 yıldır blog takipçisi olarak önerilerim bunlar.

Unknown dedi ki...

şu an ki yazılar oldukça öğretici ve detaylı çalışma gerektiren yazılar. ben yazılardan memnunum. ancak bazıları biraz uzun gibi geliyor. bunun dışında benim sevmediğim tek taraf blogun tasarımı. eski tasarımı mumla arıyorum.
yazılarınız için çok teşekkür ederim. bana göre bir amme hizmeti görüyorsunuz halkı bilgilendirmek adına.

clandestino dedi ki...

Blogu neredeyse ilk yazıları çıktığı günlerden bu yana takip eden biri olarak bu gibi uzun yazılar sayesinde bir çok detay öğrendim hala da öğreniyorum.borsa yorumları dışında makro ve mikro iktisat açısından yazılan güncel postları benim gibi takip eden birçok arkadaşımın olduğunu da biliyorum.Kısaca uzun yazılardan memnunum.Nacizane önerim ise bu tür uzun yazılarda okumaya üşenenler için önemli ya da özet diyebileceğimiz yerlerin bold ya da italik yazılması.Hepsini okumak istemeyen bu kısımları okuyup geçebilir.
@erdemiko
aynen katılıyorum,eski tasarım daha bir okunaklıydı sanki.

tekeli71 dedi ki...

Bence,ekonomi-siyaset hakkında geçmişten de örnekler vererek gelecekte neler olabileceği üzerine yazılar yazılırsa daha iyi olur diyorum.

Son olarak tahminleriniz, karşılığı Tegv'e bağış yapılmasının devam etmesinin daha yararlı ve teşvik edici olacağını düşünüyorum.

aik dedi ki...

ekonomiturk'u takip etmeye yeni başladım, o nedenle eski-yeni kıyaslaması yapamayacağım. ama şöyle bir önerim olacak, sitedeki yazıları kısa-güncel ve uzun-akademik format olmak üzere iki kategoriye ayıramaz mısınız? her iki formattaki yazıları da sürdürebilirsiniz bu yolla...

DaesAgelmar dedi ki...

Hem eski formatta ekonomix'in yazıları hemde yeni formatta Editor'un yazıları orjinal ve doyurucu bilgiler içeriyor. Ancak Ekonomix daha güncel yatırım tavsiyeleri ve öngörülerle ilgili yazılar yazdığı için daha çok ilgi görüyor olabilir. Editor, resmi daha iyi kavrayabilmemiz için akademik dozajı iyi ayarlanmış yazılarla durumu özetlemeye çalışıyor ki bu biraz takip eden kitleyi daraltıcı etki bırakıyor. Bizim insanımız para ile ilgili ne yapacağını söyleyen insanları takip etmekten zevk alırlar. Kendi kararlarımızı almak için bilgi sahibi olmak istemezler. Benim yorumum arada FOREX ve Hisse senedi, insider Trading gibi konularda yazılar olması takip edenleri cezbedebilir diye düşünüyorum.

Kubilay dedi ki...

mm, bir blogda hem bir akademik derginin, hem bir ekonomi gazetesinin hem de günlük siyasi gazetenin tadını yakalayabilir mi? bilmem, belki olabilir. Ama kısıtlı imkanlarla sadece bir tanesinin üzerine eğilmek daha doğru olur gibi geliyor bana. bunun da tabi ki bir bedeli var, o da tıklanma sayısında, yorum sayısında azalmayı beraberinde getirebilir. yine de başarılı (başarı ölçütüm çok tıklanma, okunma ve reklam alma) ekonomi blogları çok sık güncellenen, kısa ve ligth yazıların olduğu siteler gibi.

Adsız dedi ki...

yazıların bu formatta devam etmesi bence daha iyi olur.

Unknown dedi ki...

Öncelikle, içerik nasıl olursa olsun şu yeni tasarım değiştirilse çok iyi olur, en azından eski hale dönülebilir.

İçeriğe gelince, blog'un eski halini de beğeniyordum ama yeni hali çok daha doyurucu.

Kitap inceleme ve tavsiyeleri devam etmeli ama popüler kitaplar dışında akademik yayınlardanda bahsedilirse iyi olur gibime geliyor.

Özellikle büyük buhran yazısı gayet iyiydi.

george dedi ki...

"feedback" kelimesinin türkçesi "geribesleme"

Editor dedi ki...

Erdemico, BLC,

Blogun tasarimi ile ilgili begenmediginiz sey tam olarak nedir?

Simdiki tasarimi tercih etmemin iki tane sebebi var. Birincisi yazilarin sol tarafta olarak sitede ilk gorunen kisimda cikmasi, reklamlara ise sadece bir sutun ayrilmasi.

Ikinci sebep ise simdiki format yazilarin altina otomatik olarak o yaziyla ayni kategoride olan diger yazilarin linklerini koyuyor, daha bir fonksiyonel yani.

Sizin sevmediginiz sey harflerin cok buyuk olmasi mi, sayfanin cok genis olmasi yuzunden tasmasi mi, harflerin renklerinin acik olmasi mi? Tam olarak anlatabilirseniz problemi gidermeye calisirim.

Unknown dedi ki...

benim açımdan tasarımdaki sorun sayfanın taşması. bir de yazı boyutu biraz büyük gibi.

Editor dedi ki...

Simdi nasil, sayfayi biraz daralttim, harfleri de ufalttim.

Unknown dedi ki...

şu an çok daha güzel. göze de hoş geliyor. teşekkür ederim.

Editor dedi ki...

Ben tesekkur ederim, sayende site biraz daha guzellesmis oldu :)

Unknown dedi ki...

bu arada tasarım falan derken bilmiyorum başkasında da oluyor mu ama ben siteyi açınca tarayıcım "p.txt" diye bir not defteri dosyası indiriyor. bir arkadaşıma da sordum farklı tarayıcılar kullanmamıza rağmen onda da aynı sorun varmış. virüs falan değil ama. internette taratınca şöyle bir açıklama buldum: http://blogherseydir.blogspot.com/2010/01/ptxt-problemi-gmodulescomdan-gelen-ptxt.html bir bakın isterseniz eğer sorun siteden kaynaklanıyorsa işinize yarayabilir.

Editor dedi ki...

Her actiginda mi oluyor, yoksa arada sirada mi? Bana hic olmadigi icin bilmiyorum. Bahsettigin sayfada problemin Google Adsense reklamlarinda doping.com.tr sitenin reklamlari gosterildigi zaman oldugunu soyluyor. Dogru mu bu?

Yakin bir zamanda mi basladi, yoksa yeni template'e gectikten sonra mi?

Unknown dedi ki...

ben de dikkat ettim, doping.com.tr reklamı çıktığı zaman oluyor. hatırladığım kadarıyla on-on beş gündür var. ben chrome kullanıyorum tarayıcı olarak. internet explorer da hiç rastlamadım.

Editor dedi ki...

Doping.com.tr reklamina filtre koydum, artik cikmamasi lazim. Problem tekrar olursa haber ver, kaynagi baska bir sey olabilir.

Tesekkurler.

Unknown dedi ki...

şu an sorun yok. tekrarlarsa haber veririm. ben teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Değişiklikler güzel olmuş. p.txt sorunu bende de vardı onun halledilmeside güzel olmuş.

Birde arka plan rengi pek hoş değil gibi.
Açık mavi hiç ciddi bir görünüm sunmuyor. Eski (beyaz) hali daha iyiydi gibime geliyor. Tabii başka bir template de seçilebilir.

Aslında, hazır daha profesyonel bir tarz benimsenmişken bu işlerden anlayan birine yeni bir tasarım yaptırılsa daha iyi olabilir. Hem sizde uğraşmamış olursunuz bu işlerle.
Böyle bir şeyin masrafı ne kadardır bilmeden yapıyorum bu öneriyi.

Şahsen içerikle ilgilendiğimden okumayı zorlaştırmadığı sürece beni pek ilgilendirmiyor şekli şemali ama blog için nacizhane bir tavsiyemdir.

Kolay gelsin...