Ekonomi Türk: Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler

Ekonomi Türk blogu tarafından yazılmış Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler altbaşlığını taşıyan 216 sayfalık kitap 16 Nisan 2010 tarihinde piyasaya sürüldü. Ilk olarak sadece Liberte Yayınları websitesinden %30 indirimle alınabilecek kitaba daha sonra kitapçınızdan da ulaşabileceksiniz. İlk baskısı tükenmeden kitabı hemen buradan sipariş edin:

Ekonomi Türk: Ekonomide Hurafeler ve Gerçekler Sadece 9,80 TL

Akşam Gazetesi yazarı ve değerli ekonomist Deniz Gökçe bakın Ekonomi Türk kitabı için neler söylemiş:

"...Birçok ekonomik sorun konusunda artık klişeleri kullanmayı bırakıp analiz yapmaya başlamak zorundayız. Ülkemizde ekonomi konusundaki yorumlar, o kadar statik, ezber ve kötümser hale geldi ki, artık yorumcuların birçoğunu okumaktan vazgeçtim. Çünkü bir konu gündeme geldiğinde ne yazacaklarını artık biliyorum. Oysa ABD’de başlatılan ve daha sonra kadrosuna iyi eğitimli bir çok yazarı katan blog dünyasında çok farklı şeyler yazılıp çizilmekte. Hepsi de heyecan verici.


Kuruluşundan itibaren yakından takip ettiğim “Ekonomi Türk” blogunda İnan Doğan ve diğer yazar arkadaşlar yukarıda bahsettiğimiz karanlık sokaklara sapmadan tarafsız bir biçimde ekonomideki hurafeleri gün ışığına çıkararak karanlığa ışık tutuyorlar.


Yazdıkları yazıları topladıkları bu kitap üniversitede okuyan öğrenciler ve kendini geliştirmeye çalışan ve ekonomiye ilgi duyan diğer kesimler için vazgeçilmez bir kaynak olacak .


Yazıların en eğlendirici ve öğretici yanı da, havadan hayali veri üretip ekonomi teorisiyle alakası olmayan yorumlar yapan yorumcuların yanlışlarını bir bir ortaya dökmeleri.


Yıllarca ekonomi bilmez, popülist insanlarımız bu “karamsar dinozor yorumcuların” yorumlarını okuyarak yanıltıldılar. Ekonomide “Hurafeler ve Gerçekler” kitabı ise bu yorumcuların yanlış yorumlarını kullanıp, doğruları da göstererek ekonomi dünyamıza yeni bir soluk getiriyor. Türkiye’nin yeni nesil yazarlarının zihin açıcı yorumlarını beğenerek okuyacağınızı düşünüyorum. Belki bazıları ülkenin şirket olamadığını anlar artık da, şirket kurtarma reçetelerini ülke kurtarma reçetesi diye gündeme getirmez!


Deniz Gökçe"

4 Yorum Var.:

çağatay dedi ki...

bu konuda tevazu göstermeye gerek yok.blog rüştünü ispatlamış durumda.kitap da aynı paralelde beklentilere cevap vermeye aday.blogu uzun süre takip edenler altyapı olarak kitabın sağlam temellere sahip olduğunun farkında olacaklardır.Özellikle piyasada ekonomi konusunda müthiş bir bilgi kirliliğinin bulunduğunu düşünürsek, ekonomixin bu çalışmasının doğru bilgiye ulaşmak isteyenler için iyi bir referans olacağı muhakkak.yine de verilen emeğin karşılığını bulması ve hitap ettiği kesime faydalı olabilmesi için okurlara da sorumluluk düşüyor.

Unknown dedi ki...

2009 bitmeden yetisme durumu nedir kitabin?

flatline dedi ki...

Hocam kitap ne zaman çıkıcak methodological economics dersi için kitap özeti ödevim varda,Ocak sonuna yetişirmi merak ediyorum.

Editor dedi ki...

Insallah diyelim. Bana kitap ocak sonu subat basi cikar dendi ama tabii kitap basma sureci hakkinda cok bir bilgim oldugu soylenemez.

Ekonomix