Hukuk Sokağı: Bir İbret Öyküsü... (2)

Hikayenin sonu için yine bloguma buyrun...

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

1 Yorum Var.:

SEİL dedi ki...

İnsanlar hiç düşündümü Ressamların taptığı tablolar gerçekten milyon dolarla ifade edilen degerlere sahip olabilirlermi. Gerçekten Sanatı çok seven bir insanın bile duyduğunda dudaklarını uçuklatan rakamlar aslında nerden doğuyor hiç düşündünüzmü.

Bugün Türkiye'nin önde gelen grubunun oğullarından şirketteki hisselerini neden sattığına ilişkin bir beyanını okudum. Beyan Aşağıdaki gibi;

HİSSELERİMİ SANAT İÇİN SATTIM
Koç, son günlerde gündeme gelen hisse senedi satışlarına ilişkin soruma ise şu yanıtı veriyor: "Sanat yatırımlarım benim için çok önemli. Evet onun için de satıyorum."

Bugün o sanatsal tablolara yatırım yapanlar kimler biliyormusunuz .

Yasadışı işlere bulaşmış yada geleceğinden korkan ve kacma planları olan insanlar yakalandıklarında evlerinden veya depolarından milyarlarca dolar degerinde tablolar çıkmakta yani o insanların bırakın tabloyu yorumlamaları sanata bakışlarını bile sorgulayabilirsiniz.

Evet bir insan tabloya para yatırıyor çünkü 500 milyon doları bir ülkeden ülkeye yada bir yerden yere götürmek zordur. Fakat bir tabloyu yanınızda taşımak hem daha az riskli hemde daha avantajlı

Şimdi dünyada kara para ve yasadışı işler çoğaldığı yıllarda tabloların degeri artar .

Şimdi mali polisin yerinde olsam bu ülkede kim tabloya ve sanatın diger kollarına yatırım yapıyor . Onu yakın takibe alırım.