Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış...

Bugün şu habere rastladım. Fırat Pen'in sahibi ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Nevzat Demir, 10 yıldır Nokia 3310 telefon kullanıyormuş. Neden yeni telefon almadığını soranlara "o kadar zengin değilim" demiş.

Okuyucu yorumlarına bir göz attığımda bazılarının Nevzat Demir'i kutladığını bazılarınınsa cimrilikle, çapkınlıkla ve zevksizlikle suçladıklarını gördüm. Boş vaktiniz varsa yorumları okuyun ve eğlenin.

Benim esas dikkatimi çeken bu habere baktığımda 200'den fazla yorum yapılmış olduğuydu. Oysa bir gün önceki haberlerden bana göre daha önemli görünen "Gül'den kredi kartları yasasına onay" başlıklı habere sadece 15 yorum, "Otomotivin kalbi kriz öncesine dönüyor" haberine 3 yorum, "Enflasyonun nedeni vergi indirimleri" haberine ise 4 yorum yapılmış. Milletimiz bunnlarla ilgili söyleyecek bir şey bulamamış ama Nevzat Demir'in telefonu herkesi germiş.

Asgari ücretle çalışan ve her sene birkaç kez cep telefonu değiştiren ya da günde bir paket sigara içen birini ailesinin hayat kalitesini olumsuz etkilediği ve düşüncesiz davrandığı için eleştirebiliriz.

Eminim Nevzat Demir çoğumuz için lüks bir otomobile biniyordur ve çoğumuzunkinden daha güzel bir evde otuyordur. Yani adamın elindeki telefona bakarak hakkında hüküm vermemiz doğru değil. Kaldı ki, bu telefonu kullanmayı sürdürmek onun tercihi ve kimseye bir zararı da yok, o halde bizler kim oluyoruz da bunu eleştirme hakkını kendimizde görebiliyoruz? Nevzat Demir altın kaplama ve üstü pırlantalarla süslü bir yeni cep telefonuna 20,000 USD vermiş olsaydı bu sefer de israf ve görgüsüzlük diyerek kendisini eleştirmeyecek miydik?

Herkes imkanlari çerçevesinde olmak kaydıyla ve kimseye zarar vermediği müddetçe istediği hayatı yaşayabilir. Hayat tercihlerimiz başkalarına zarar vermediği müddetçe bence sadece bizleri ilgilendirir. Ne garip milletiz...

4 Yorum Var.:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

hep diyorum.herşey karakter meselesi.başka birşey değil.malesef kendini aşan,geniş düşünen,anlamadan dinlemeden tetik düşürmeyen insanımız az.ani ve doğru karar veren insanımızda az.
ne olursa olsun.herşeye çizgi çekme zamanı.yeni bir hayat için.
sağlıcakla.

ekoturka dedi ki...

Kimsenin yargılama hakkı olamaz. Konu basit: Adam parasını istediği gibi harcar. Belki Nokia 3310 kulağına iyi oturuyordur, belki teknoloji ile arası pek iyi değildir, ama başkasına da bırakamıyordur. Cimridir, falandır, filandır. Bize ne?
Tercih onun.
"Neden bıyığı var?" diye sorabiliyor muyuz? Sorsak anlamlı mı? Sormak bize düşer mi? Şunu derse anlamsız mıdır "SANA NE?"
Bizim özgürlük sınırımız, onun kendi kişisel sınırında biter.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yavuz KIR dedi ki...

Nevzat Demir - ya da onun temsil ettigi isadami profili - hakkinda birkac detay ile yazinizi zenginlestirmek istiyorum.
Nevzat Demir in ayni telefonu yillardir kullanmasini okuyunca sasirmadim. Cunku Nevzat Demir telefon ile bile az konusur. Cunku eger bir telefon gorusmesi bir fayda olusturmuyor ise o yapmaz. Yani faydasi maliyetini asmalidir. Kendisi gercekten akilli bir isletmecidir, hayat boyu egitime inanir. Kendisi Doktora yapmaktadir, yaptigi Doktora tezide bir cok asistanin yaptigi tezlerden daha kalitelidir.
Son nokta olarak benim bildigim kendisi Renault Megane marka "makam" araci kullanir, ve sirketindeki yoneticilerini de bu konuda- yani yerli arac- kullanimi konusunda tavsiyede bulunmustur. Onun gibi olan bircok isadaminin sekreterleri bile Megane aracina binmez, tenezzul etmez. Fakat kendisinin Yenikoy de guzel bir evi vardir=)
Nevzat Demir ile tanisikligimiz da ben Istanbul Universitesi isletme Fakultesinde undergrad iken derslerimize katilip sunum yapmisti.
Yaziniz icin tesekkur ederim. Basarilar