Kriz Çeşme'yi teğet geçmemiş...

Geçen hafta ani bir kararla Çeşme'de tatil yapmakta olan kardeşime ve eşine katılmaya karar verdim ve Çeşme'ye gittim.

Çeşme benim en sevdiğim tatil yöresidir. Herkese ve her keseye hitap eden bir yanı vardır. Her gün farklı bir koyda denize girebilirsiniz. Suyu benim sevdiğim gibi serincedir. Gece Alaçatı'da turlayıp, gelen geçeni seyretmek bile eğlencelidir. Son yıllarda popülaritesi iyice arttığı için iğne atsan yere düşmez bir hal almıştı ancak bu kez Çeşme'yi oldukça boş buldum. Normalde sezonu kısa olan bu güzel tatil yeri okullar kapanır kapanmaz dolardı. Girişi avuç dolusu para olan gençlerin "con-con" tabir ettiği sosyetik plaj klüpleri bile hınca hınç dolu olurdu. Şimdi hepsi bomboş. Şemsiye ve şezlong kiralarının makul seviyede olduğu plajlar bile boş kalmış.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

Alaçatı gece kalabalıktı ama yine de eskisi gibi tıklım tepiş değildi. Velhasıl güzel ve sakin bir tatil oldu ama Çeşme esnafının haline üzüldüm. Başbakan şu geometri kitabını bir daha açıp "teğet" konusuna tekrar göz gezdirsin.

Giderken Pendik-Yalova arası Hızlı Feribotu kaçırdığım için Eskihisar arabalı vapurunu kullanmak zorunda kaldım. İnsanları inanılmaz kazıklıyorlar. Bu arabalı vapur bir otomobil ve sürücü için tam 45 TL. Üstelik de kat ettiği mesafe Pendik-Yalova'ya göre daha kısa. Hızlı feribot ise 50 TL ama hem daha hızlı, hem daha konforlu hem de araba kullanma mesafenizi daha çok kısaltıyor.

Körfezi otomobille dönseydim 45-50 TL'lik benzin yakmazdım tabii ama tek başına uzun saatler direksiyon sallamak artık beni yoruyor. Hiç olmazsa yolun bir bölümünü dinlenerek geçirmiş oluyorum.

Bu arada Çeşme'ye gideceklere bir not: Kalabalık oluşuna ve popülerliğine bakıp da Dost Pide'ye gidip kötü servise bir dolu para vermeyin. Gidin Kırçiçeği lokantasına, lezzetse lezzet, himetse hizmet, buna para verin. Oray Eğin Dost Pide'yi övmüş ama eğer ünlü biri değilseniz Dost Pide'de hizmet beklemeyin. Bizi uyuz ettiler. Benim her iki lokantayla da hiçbir bağım yok. Tamamen objektif gözlemimdir.

4 Yorum Var.:

veterantrader dedi ki...

her cesme tatilimde dost pide'ye kahvalti dahil defalarca giderim, herzaman servis mukemmeldir. o yuzden katilmiyorum yazilanlara..

Hüseyin MEÇO dedi ki...

tatil güzel bir şey.
tatilde para hesabı olmaz.hizmet alamadığın yere para kazandırmayacaksın.tatil deniz kum güneş ve sessizlik ise haberlerin hiç bir değeri yoktur.
güney sahillerimizde her keseye uygun tatil vardır.gözde yerim.turunç,dalyan.hafta arası koca denizde 5 yada 6 kişi olur.
sağlıcakla.

neqx dedi ki...

reserve currency durumu onumuzdeki 10-20 sene icinde degisecek degil...

syzer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.