Normal Ne Demektir, Kelime Anlami Nedir?

Insanlar normal kelimesinin ne anlama geldigini pek bilmiyor. Bu yazida normal ne demektir, kelime anlami nedir aciklayacagiz. Bundan 5-6 sene one Las Vegas'ta kaplanlarla birlikte gosteri yapan adama kaplan saldirdigi zaman insanlar "kaplan cildirmis olmali" seklinde gerizekali yorumlarda bulunuyorlardi. Kaplan niye cildirmis olsun, hayvan gayet normal davranarak dogasina uygun bir sekilde onundeki yemege hamle yapmis, hepsi bu. Insanlar buna niye sasiriyor anlamiyorum.

Bu olaydan bir kac yil sonra Alaska'da vahsi ayilarla birlikte 6 ay yasayip belgesel ceken adami da ayilar yemisti. Insanlar buna da sasirmisti. Oysa ben ayilarin adami yemek icin 6 ay beklemesine sasiriyorum.

Ayni durum Turkiye'deki hayvanlar icin de gecerli. Mesela dun bir universite ogrencisini "yol verme" tartismasi yuzunden once dovmusler sonra kursunlayip oldurmusler. Mahkeme bunlara adam gibi 35 sene indirimsiz hapis cezasi vermedigi, aksine "kitap okuma", "iyi halden" indirim, vs. gibi sacmaliklarla odullendirdigi icin bu tur davranislari gormek de normal.

Warren Buffett George Soros T. Boone Pickens Carl Icahn Jim Simons Mohnish Pabrai Seth Klarman Steven Cohen Louis Navellier Roberto Mignone

Bir de Van da liseli genclerle polisler arasinda "dostluk" maci oynanirken cocuklardan biri Kurtce "pas" demis, bunun uzerine de polisler 4 cocugu dovup ustune bir de emniyete goturmusler. Burada da kusur polislerle dostluk maci oynayan cocuklarda. Amerika'da ayilarla birlikte yasayan adamdan farklari yok.

Son olayimiz ise GS-FB macindaki olaylar. Futbolcu dedigin kisiler, cogunlukla okumamis cahil cuhela takimindandir. Bir de bunlarin Turkiye veya Guney Amerika gibi maganda toplumlardan geldiklerini goz onune alirsak milyonlarin gozu onunde tekme tokat davranmalarinin gayet "normal" oldugunu goruruz. Niye sasiriyoruz ki? Bir iki mac ceza verir, birer madalya takarak bunlari da hasir alti ederiz evel Allah.

4 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

Yol verme meselesini dün haberlerde izledim. Açıkçası kanuna bir madde eklenip o genç yaşta öldürülen üniversite ögrencisinin annesine devlet bir silah verip oğlunu öldüren kişiyi silahı ile öldürecek. Yok beni kan tutar derse devlet kendisine birisini tayin etmesini isteyecek ve ölen çocugun dayısı ya da amcası bu katili öldürecek, akrabalardan kimse çıkmazsa devlet kendisi bir cellat atayarak bu kişiyi öldürecek.

Durum bu kadar gerçekçi.Bu kadar açıktır.

Devlet yarın bir gün af ile bunları affedecek ve şerefsizler aramızda dolaşmaya devam edecek.

Devlet affedecekse pkklıları affetsin hatta devletin pkklıları affetmeye bile yetkisi olmaması lazım.

Mister No dedi ki...

Bir gazete yazarının bir parti gençlik teşkilatı temsilcisi tarafından dövülmesi de var. Hayvanlar aleminde normal şeyler.Normal olmayan bazı dinci gazetelerin bu genclik grubunu insan ,hatta imanlı insanlar olarak takdim etmesi.
Kadir,
İdamın geri gelmesini düşünmek lazım, siyasi suçlar idamın kesinlikle dışında olmalı.

Kadir dedi ki...

Kütahyalı hakkında,

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=837152

Zaman'da ihsan dagı yazdı.

Mister No dedi ki...

Provokasyondan bahsediyorlar.Kardeşim teşkilatına sahip çıkamazsan dağıt.Ne gerek var böyle oluşumlara.AKP'nin ,CHP'nin ocağı var mı? Teşkilatlanmaya harcayacağın parayla yandaşlarına burs ver de bir okuyup bir yerlere gelsinler. Solcularla birlikte en züğürt tayfa bu milliyetçi oluşumlardır.Cemaat tayfası ile ÇYDD tayfası böyle değildir.Solcular ve ülkücücüler onun bunun davasına hizmet edeceklerine kendi ekmek paralarına baksınlar,sonra da kendi yurttaşlık hak ve özgürlüklerine.