Istanbul Cafe: 57th Street

Bugun bir tanidigim "yeni bir yer acilmis, ogle yemegine oraya gidelim" diyerekten beni 57. Sokak uzerinde, 8 ve 9. Caddeler arasinda yer alan Istanbul cafeye goturdu.

Icerisi hos, duvarlarda ufak halilar, masalarin uzerinde kirmizi mavi Iznik cinisi falan. Servis bir cok Turk lokantasinda oldugu gibi burada da vasatin altindaydi.

Bunlar benim icin o kadar da onemli mevzular degil ama. Her zaman oldugu gibi burada da Hatice'ye degil neticeye bakiyorum.

Yan masaya tabakta kofte getirdiler, gayet guzel kokmasina ragmen ancak manken kizlari doyuracak miktarda idi. Ustune ustluk 12 dolar. Ben bunu gordukten sonra 7 dolarlik doner durum soyleyerek ne kadar buyuk bir yanlis yaptigimi anladim. Gercekten de adamlar onume Turkiye'de bile "yarim" kategorisine girecek buyuklukte bir durum getirdiler. Butun gun midem guruldadi.

Warren Buffett George Soros T. Boone Pickens Carl Icahn Jim Simons Mohnish Pabrai Seth Klarman Steven Cohen Louis Navellier Roberto Mignone

Amerikalilarin sisman olmasinin bir sebebi var. Disarida yemege ciktiginiz zaman adamlar onunune iki kisiyi doyuracak kadar yemek koyarlar. O yuzden de 7-8 dolar istemekten cekinmezler. Surekli boyle bir durumla karsilasan Amerikalilar da gel zaman git zaman bir lokma daha yiyeyim diyerekten onlerine konan yemegi bitirecek kadar istahlarini gelistirmislerdir. Bende de aynisi olmustu.

O yuzden sikayet ediyorum. Ayni sebepten dolayi bu Turk lokantasinin basarisiz olacagini dusunuyorum. Adamlar Avrupa'da olsalar is yaparlar ama burasi sisman ve istahli insanlarin ulkesi. Bir dolar fazla verip iki kat yemege alismislar bir kere.

Bu arada ben ictigim ayran arti vergi ve bahsisi de dahil ettikten sonra disimin kovuguna sigmayan bu yemek icin 12 dolar odedim. Oradan 2 blok otede ayni paraya "yiyebildigin kadar" Hint yemegi satiyorlar. Kose basinda ise Misirli tezgahtar 5 dolara yiyemeyecegin kadar pilav ustu tavuk satiyor.

3 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Ne o kardeşim yiyebildiğin kadar, yiyemediğin kadar, bundan sonra yok öyle abur cubur. az yiyin sağlıklı olun. kafamızı kızdırmayın. 12 dolar vermişşde falanda filanda. bi de iktisatcı olacak. Düş bakalım 12 dolardan spor salonu parası, sağlık harcaması parası akşam içeceğin sodaları. sağda solda geğirmeden gezip kibarcık olmanda cabası. Az veren candan çok veren maldan demişler.Laf aramızda batı ile aramızda sadece teknolojik uçurum yok işletmecilik uçurumuda var. Bir hamburgerci bilmem nerde şubemiz var diye reklam yapaken bizikiler başka şubemiz yoktur diye övünür, tabela asar.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

hafiyet olsun.sağlığınız yerinizde ise yemeğin üzerine tatlı da gider hani.sonra birde ince belli çay.sigara içmiyorum.oraya lafım yok.
sağlık yerinde değilse dünya ile yanına jüpiteri de verseler istemez kalsın der insan.
istanbul çemberlitaş ta güzel uygun lokantalar var bazen yemek ler yeriz dün bir arkadaşla çorba etli sebzeli yemek pilav ayran sütlaç yedik iki kişilik hesap.27 dolar ödedik çıktık geldik.
hesaplı bir lokanta olduğunu söylemeliyim.
yiyecek konusunda herhalde her yer aynı.
kalın sağlıcakla.

haluk dedi ki...

Turkler için Türkiyede de aynı durum geçerli. Dışarıda yemek yemek bizler için haram. Karnını doyurmak için kişi başı 15 tl gerekli. Alaska'dada aynı durum benim başıma gelmişti. Mc Donalds ta doyurucu bir menü 6$ iken Alaskadaki İstanbul cafede Küçük bir iskenderi 15 dolara yemiştik. amerikaya gideceklere menülerin karın doyurucu fiyatların standart ve makul olduğu Mc donalds ve burger king gibi zincirleri tavsiye ederim