Reel sektör etkilenmez mi demiştiniz?

ABD'de USPS tarihinde ilk kez işçi çıkarabileceğini açıklamış.

Zira pul ücretlerini arttırmak sıkı kurallara bağlıymış, bu yüzden posta'lardaki azalma pul ücretlerinin artışıyla telafi edilemeyecekmiş. Keza, ücretler biraz daha artırılırsa müşterilerin elektronik posta'ya dönmelerinden korkuluyormuş. Mesele dönüp dolaşıp USPS'in özelleştirilmesine kadar gelmiş.

Türkiye'de de Ford Otosan üretimine bir hafta ara vermiş.


Birileri reel sektör etkilenmez mi demişti?

Ek:

Türkiye'de Telekomunikasyon Kurumu Başkanı "Bu dönemde GSM operatörlerinin bir tek işçi bile çıkardığını görmek istemiyorum. Bu konuda yaptırım gücümüz yok ama döner dolaşır farklı yollardan da ceza yağdırırız" demiş.

ABD'de KİT bile sebebini de açıklayarak işçi bile çıkarabiliriz diyor, bizde özel sektöre aba altından sopa gösteriliyor, işçi çıkarırsanız başka yönden cezalandırırım diyor. Ben bilemem ama bu cümle suç bile olabilir. Bence özel sektör yetkilileri krizde batmamak için ne yapmak gerekirse yapmalıdır zannımca - kanuna uygun olmak kaydıyla tabi.

Kimbilir belki de kanunla şirketlerin batmasını yasaklarlar da kurtuluruz.

2 Yorum Var.:

mr. brooks dedi ki...

bence bunu soylemek, cok acik bir sekilde suc isleyecegini ilan etmektir. tehdit olmasi yonuyle sadece cumlenin sarf edilmesi de suc olabilir.

isci cikarmak suc olmadigina gore bu sekilde sucsuz sirketlere suc uydurarak (yani bir tur iftira) ceza kesecegini deklare etmis oluyor.

bu kadar acik ve ust duzey bir pervasizligin medeni bir ulkede olma ihtimali sifir..

mr. brooks dedi ki...

bunun mefhum-u muhalifi su ola ki:

"isci cikarmasi gerektigi halde cikarmayan sirketlere, ceza kesilmesi gereken gayri hukuki durumlarina ceza kesmeyerek onlari odullendirecegim."