Chuck Prince Kimdi?

Chuck Prince kimdi hatırlayanınız var mı?

Kendisi 4 Kasım 2006'da Mortgage krizinden dolayı istifa eden eski Citigroup CEO'su. ne zaman? Yaklaşık iki yıl önce. Neden istifa etmiş? Bugünkü kriz yüzünden. Yani bu kriz bugün mü çıkmış? Hayır. İki yıl önceden beri geliyorum diyormuş.

Bugün Hürriyet başta olmak üzere bütün gazeteler "borsalar çöktü dolar fırladı" diye haber yapıp duruyorlar. Çöktü dedikleri borsalar yüzde beş değer kaybetmiş, Dolar 1.4'ü ancak zorlamış. Yalancı çobanın hikayesine benzeyecek, bir gün gerçekten borsa çökecek, hiç birimiz inanmayacağız.

Ben kısa vadeli yatırımlar hakkında bilgi sahibi değilim. kendim de birikimlerimi orada tutmuyorum. Size en iyi akıl verecek kişi bence ekonomix'tir. 100 lira bağış karşılığında alacağınız tüyo hayatınızı kurtarabilir. Eğer büyük paralara sahip bir şirketin sahibiyseniz ve iki yıldır geliyorum diyen bu krize ve 2001 yılındaki krize rağmen hala profesyonel bir finans danışmanınız yoksa zaten batın bence, müstehak.

O zamana kadar ise sakin olun.size bir aklı selim yazarın şu yazısını okumanızı tavsiye ediyorum.

6 Yorum Var.:

rdynk dedi ki...

"Eğer büyük paralara sahip bir şirketin sahibiyseniz ve iki yıldır geliyorum diyen bu krize ve 2001 yılındaki krize rağmen hala profesyonel bir finans danışmanınız yoksa zaten batın bence, müstehak"
cok dogru soylemissin! 2001 de nice kelli felli sirket ucurumun dibinden dondu bir kısmı da ucurumun dibini gordu!umarım akıllanmıslardır.

Blog Sahibi dedi ki...

N'aptin hoca ya, Chuck Prince gecen sene kasimda istifa etti, 2 sene once degil.

Simdi okuyucular da "ekonomix de krizin gelisini iki sene onceden bilemedi" diyecekler. Hatirlarsaniz gecen sene Agustos krizinde S&P500 1450'ye dustugu zaman ben de alim yaptigimi, 1-2 ay sonra ise S&P500 1550'ye ciktiginda satis yaptigimi soylemistim.

Benim karamsar gorus almamda gecen senenin sonuna dogru Chuck Prince'in ve Merrill Lynch'in CEO'su Stan O'Neal'in istifa etmesinin ve bu sirketlerin zarar aciklamalarinin payi vardir. Hatta kesin kanaatimi 20 Kasim tarihinde guvenilir bir hedge fund yoneticisiyle yaptigim gorusmeden sonra vermistim. Zaten Aralik ortasinda da Turkiye'de 2008 icerisinde kriz bekledigimi, insanlara 2008'de yatirim icin faizi onerdigimi blogda aciklamistim.

2007'nin sonunda 1470 olan S&P500 bugun 970'den islem goruyor. IMKB ise 55000'den 32000'e dustu malumunuz oldugu uzere. Bundan sonra ne olacagini da burada sizlerle paylasirdim ama maalesef TEGV'e kimse bagis yapmadi. Demek ki insanlar ya gelecekte olacaklari benden daha iyi tahmin edebileceklerini dusunuyorlar, ya benim kotu bir tahminci oldugumu dusunuyorlar, ya da benim tahminlerimden fayda saglayabilecek bir durumda degiller.

Bu durumda ben de arkadaslara Deniz Gokce'yi takip etmelerini oneririm. Amerikan borsasi bir haftada %15 deger kaybetti, hem de kendisinin gecmesini destekledigi $700 milyarlik kurtarma paketine ragmen, hala Amerika resesyona girmedi muhabbeti yapiyor.

Kisa yorum yazacaktim, yazi oldu.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

tegv ye bağış yapacağım.ancak bu bir sene sonra olacaktır.100 ytl şu an yani bu bir sene içinde benim için süper para.sanki buyüzyılın şimdiki senesi para harcama yılı.hatta 2008 i dünya para harcama yılı olarak ilan etmek istiyorum.birde kredi kartını icad edeni yine buradan kutluyor yanaklarından öpüyorum.helel olsun diyorum.para para gibi kullanmıyoruz.çeşmeden su akar gibi kullanıyoruz.çeşmeyi kapatsan hanım sırada çocuklar sırada faturalar sırada hesapta olmayanlar sırada çeşme bir kesilse var ya kipkirli ortada kalacağız.saç saç harca harca bitmiyor toparlanmak için tüketici kredisi çektik.yetmedi birtane daha tam ödeme düzeni yakalıyoruz eflasyon yolu ilede giderlerimiz arttı.dahada artacak gibi.eflasyonu anladık çaktıra çaktıra devalüasyon oluyor.tüketici kredilerini geri isteseler var ya.gerçekten yandık.iyi ki varsınız.

Kubilay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dane dedi ki...

ya da benim tahminlerimden fayda saglayabilecek bir durumda degiller...
Bu sik bana uyuyor.
PS TEGV den baska egitim bursu kabul mudur ?

Kadir dedi ki...

Yaptıgımız burs ödemelerini tegv yerine başka yerlere yapıyorsak bu geçerli olmayacak mı şimdi ?