Kurtlar Vadisi ve Ergenekon

Kurtlar Vadisi izleyicileri icin Ergenekon iddianamesindeki bilgiler cok surpriz olmadi. Iste Vadi'nin bu sene boyunca isledigi ve simdi herkesin konustugu olaylar.

Once kisa bir ozet geceyim. Dizide basroldeki Polat karakterinin bu seneki bas dusmani olarak Iskender Buyuk ismi izleyicilerin karsisina cikartildiginda, Ergenekon sorusturmasi henuz yeni yeni medyaya yansiyordu. Iskender izleyicilere ilk olarak Polat'in derin devlet ile temasi sirasinda tanitildi. Bilindigi uzere Polat onceki senelerde ulkedeki mafyayi cokertmis, hatta Illuminati gibi derin dis guclerin baglantilarini ortaya cikartmisti. Gazini alamayip ABD'ye kadar giderek "kanli ellerinizi ulkemin uzerinden cekin" diyen Polat icin bu senenin basinda yeni bir hedef olmaliydi. Iste bu noktada kendilerini gelmis gecmis tum Turk devletlerinin kurucusu olarak gosteren gizli bir organizasyon ortaya cikti ve Polat'i aralarina aldi. Kaderin cilvesi, o koltukta gozu olan bir baskasi daha vardi: Iskender Buyuk. Devlet icin bircok derin gorevde bulunmus ve hatiri sayilir bir cevreye sahip emekli asker Iskender Buyuk-Ergenekon benzerliklerinden ana basliklar...

Ergenekon-PKK Baglantisi
Dizide Iskender PKK'yi silah ve uyusturucu ticaretinden haraca bagliyor, pis islerde kullaniyor, yeri geldiginde Kuzey Irak'a silah ve hatta Turkiye'deki holdinglerin birinden ilac gonderilmesini sagliyor (isim tahmini izleyiciye birakilmis)
Ugur Mumcu Cinayeti
Iskender'in basta PKK olmak uzere tum baglantilarini cozen gazetici, Iskender'in islamci orgutu tarafindan araci havaya ucurularak olduruluyor.
Gazi Mahallesi Olaylari
Yine Iskender'in adamlari karanlikta kalabaliga ates acip halki "Polis ates aciyor" diye galeyana getiriyor.
Danistay ve Hrant Dink
Bu saldirilar da yine Iskender tarafindan, biri islamci biri vatansever gruplarca yaptirilmis gibi gosteriliyor.

Diger yandan cok daha ince mesajlar da cikarmak mumkun Kurtlar Vadisi'nden. Ornegin dizide, bir isadaminin ulkedeki gerginligi azaltmak icin yaptigi "herkes uzerine duseni yapsin" aciklamasi ve bu isadaminin Iskender tarafindan Basbakanliga getirilmek istenmesiyle ne anlatilmak istendigi simdi cok daha net. Hatirlanacagi uzere Hisarciklioglu-Aygun ikilisi de "Herkes bir adim geri atsin" demislerdi.

Son olarak Iskender'in yakalanisi ve Polat-Iskender konusmalarinda da 28 Subat ve 2001 krizi arasinda baglanti kurulmustu. Krizde batan bankalardan hortumlanan paralarin Iskender'de oldugu ima edilmisti. Fakat bana gore Polat-Iskender konusmalarinda en can alici nokta Iskender'in "Onceden ABD dost idi, simdi onlar dusman Rusya dost" seklindeki sozleridir. Nitekim bana gore Ergenekon iste bu nedenle sadece bir tasfiye operasyonudur. Engin Ardic da son donemdeki tek ciddi yazisinda bu iddiayi dile getirmisti. Zaten yeni sezonda da ogrenecegimiz uzere "Iskender ve Kucuk" klasik ifadeyle buzdaginin sadece gorunen kisimlari. Yani ne Iskender yakalandi diye Kurtlar Vadisi biter, ne de Ergenekon davasiyla derin devlet temizlenir.

Diziyle ilgili kisisel notum: Kurtlar Vadisi bu bilgiler senaristlere birileri tarafindan sunuluyor olsa bile cok guzel isler cikariyor. Oyunculuklarini degerlendirecek kadar usta degilim fakat izleyenin heyecanla icerigi takip etmesini sagliyorlar. Bu ulkede basarili isler cok alkislanmaz. Tebrik ediyorum kendilerini.

1 Yorum Var.:

ulas dedi ki...

Bizde tebrik ediyoruz kendilerini, KV Terör ulusalcı bir yapı arz edeceğinden tu kaka oldu, Pana Yapım doğru düzgün başka iş çıkaramadığından ellerinde Kurtlar Vadisi vardı, sıkıştırıldılar tabi Karamehmet de sıkıştırıldı. Ne oldu. Kurtlar Vadisi Ergenekon, Polatcan ne yaptı Amerikalılarla işbirliği yapan Tataroğlu'nu kucak açtı. Vay be ne psikolojik harp yaptılar milletime başarılı da oldu ha...

İskender, Amerika karşı alterantif olarak Doğu'ya yöneldik biçiminde açıklamalar yaptığında orada mı kucağa oturdun diyordu. Ah Polat'ım daha bir kaç sene evvel Amerikalılarla Irak'ta boğuşurken ne oldu da ABD'nin, AB'nin, cemaatin kucağına oturdun.

Gel bakalım Polatıııııııııııımmmmmmmmm, bir gün biz de veririz paranı bizim kucağımıza oturursun elbeeeeeeeeeettttttt...