Enflasyon, Faizler

 Bono bilesik faizi (gosterge kagit icin) neden yukselip duruyor? %20'yi devirdik, sirada %22 var. Aciklamasi hic de zor degil.

Turkiye riskli bir ulke. Bu yuzden de %10 civarinda reel faiz odemek durumundayiz. Simdiki enflasyon beklentileri de %10 civarinda seyrettigi icin odeyecegimiz nominal faiz bu ikisinin toplami olan %20 seviyesine yukselmis durumda. Merkez Bankasinin belirledigi %15.75'lik gecelik faiz oraninin goreceginiz uzere bir baglayiciligi yok. Adamlar madara olmus durumdalar.

Bundan sonra ne olacak? Enflasyon yaz aylarinin sonuna dogru %12'e yukselecek diye tahmin ediyorum. Bu kapsamda nominal faizler de %22'e yukselecektir. Kredi kartlarina uygulanan faizleri duzenlemeye calisiyoruz, asil devletimizin odedigi bu faizleri duzenleyelim. Mesela meclisten reel faizler %3'u gecemez diye kanun gecirelim, butun problemlerimiz cozulur!!!

2 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

evet,meclisten reel faizlerin %3'ü geçemeyeceği çıkarsa,gerçekten de proplemlerimiz kökten çözülür.
yani sil baştan. döviz,eflasyon ne olur bilmem.

serhat dedi ki...

imkb'nin dusus trendini surdurmesine ragmen, ytl'nin tekrar deger kazanmasina ne diyorsunuz? Sanirim yabanci fonlar cikmaya karar verdiginde ucuz'dan dolarlarini alacaklar?