Davranissal Finans Sorulari

Soru: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İşletme bölümü 4. sınıf öğrencisiyim.Davranışsal finans ile ilgili bitirme ödevi aldım.Sitenizi gezdim ve bana bu ödev konusunda özellikle türkçe kaynak bulmamda yardımcı olabileceğinizi düşündüm.umarım yardımcı olursunuz.

Cevap: Oncelikle bir an once ingilizce ogrenmenizi tavsiye ediyorum, finans ve ekonomi alaninda ingilizce bilmeden etkili faaliyet gostermek zor. Bu konuda kaynak bilen okuyucularimiz varsa, bizleri de bilgilendirmelerini rica ediyorum.

Soru:merhabalar hocam öncelikle verdiginiz bilgilerle bizim kibi kücük yatırımcıyı sevindirdiginiz icin teşekkürler hocam ben kücük yatırımcıyım ilgim hisse senedi (hisse senedi nedir?) ama her türlü calışmayı yapmam rahmen başaraılı olmadım bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim.


Cevap: Zorlamayin derim. Iki cozum yolumuz var. Birincisi hic bulasmamak. Turkiye'de faiz oranlari yuksek. Dusecege de benzemiyor. Sene de %10 reel getiriyi baska nerede bulacaksiniz? Ikinci cozum IMKB-30 icerisindeki 30 hisseden esit miktarlarda almak ve emekli olana kadar dokunmamak. Turkiye'deki portfoy yoneticilerinin %80'inden daha iyi performans gosterebilirsiniz boylece.

Soru:iyi günler sayın ekonomix,akbank hisseleri bugün 6.20 lere kadar düştü. ben biraz alım yaptım. sizin görüşünüz nedir ? riskler hala çok mu fazla? yoksa tam alım zamanı mı, ne dersiniz?

Cevap: Iyi sanslar. ben daha yeni alim yapmadim.

4 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

hise , alım yapmadığınızı belirtmişsiniz.%40 lık fortföyünüz duruyor mu?
saygılar

Blog Sahibi dedi ki...

duruyor

ulas dedi ki...

Kardeşim ilgilenmeyin finansla minansla biz iktidara gelince Galata Borsası'nı kapatacağız, o yüzden gerek yok :)))

U.Baris Urhan dedi ki...

--->Behavioral-Finance@yahoogroups.com

Dear group members,
I am glad to inform you that I have published a book on behavioral finance subject but unfortunately it is in Turkish. If anybody who speaks Turkish can get it from www.imajyayinevi. com.tr web address.

My best wishes,
Ekrem Tufan
Assist. Prof. Dr.
Anadolu Uni. A.O.F. Canakkale Office