Vurun Atatürk'e!



Aslında bizim dingolardan başka dünyada kimsenin ilgilenmediği bi nevi sidik yarışı durumunda olan bir oylama daha varmış. Bunu da Milliyet ve Vatan gazetesi haber yapmış.

Haber şöyle:

"200 bin kişinin oy verdiği internetteki "Tanrı Tekrar Kimi Göndersin" başlıklı ankette Mustafa Kemal önde. Atatürk'ün oyların yüzde 90'ını aldığı ankette, ardından gelen Einstein'a oyların yüzde 4'ü verildi
ANKARA ANKA
ABD merkezli bir internet siteSİNde başlatılan "Tanrı Tekrar Kimi Göndersin?" başlıklı ankette Mustafa Kemal Atatürk "açık ara" farkla birinci sırada yer alıyor.
Ankette Albert Einstein, Lenin, Bruce Lee, Mahatma Gandhi, William Shakespeare, Elvis Presley, Marilyn Monroe, Beethoven, Mao, Newton, James Dean ve Luciano Pavarotti gibi pek çok unutulmaz isim yarışıyor.
İnternet üzerinden yapılan ve yaklaşık 200 bin kişinin oy kullandığı ankette, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, oyların yüzde 90'ına yakın bölümünü almış durumda.
Giriş sayfasında, "Dünyadaki bütün insanlar kendi favorilerini/desteklediklerini yeniden yaşatmak/hayata geçirmek için oy verirler. Oylama bittiğinde sadece ilk üç aday muhafaza edilecek. Bunları saklamanın tek yolu diğerlerinin oyunu kendi adayın için almaktır" denilen İngilizce sitede, en az oyu Sezar ve Pavarotti aldı.
Hâlâ "www.whoshouldliveagain.com" adresinde süren oylamada Atatürk, oyların yaklaşık yüzde 90'ını aldı. Oylamada Atatürk'ün ardından gelen Albert Einstein yaklaşık yüzde 4 oy alabildi.


Oylamanın neresinden tutsan elinde kalıyor zaten de, bunu haber yapan Milliyet ve Vatan'ın içinde bulundukları durum daha vahim.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Standart Sapma

Öncelikle ABD merkezli bir internet sitesi denmiş. Adresi verilen sitenin "whois" bilgilerine baktığımızda şu çıkıyor:

Domain Name: whoshouldliveagain.com
Status: ok
Registrar: IHS TELEKOM, INC.
Whois Server: whois.ihs.com.tr
Referral URL: http://www.ihs.com.tr
Expiration Date: 2008-11-02
Creation Date: 2007-11-02
Last Update Date: 2008-01-01
Name Servers:
ns217.hostgator.com
ns218.hostgator.com

Hmm....

Sayfanın tepesinde Sloganmaniac adında bir ajansın reklamı var. Şimdi bu sitenin whois'ine bakalım:

Domain Name: sloganmaniac.com
Status: ok
Registrar: IHS TELEKOM, INC.
Whois Server: whois.ihs.com.tr
Referral URL: http://www.ihs.com.tr
Expiration Date: 2008-11-28
Creation Date: 2006-11-28
Last Update Date: 2008-01-21
Name Servers:
ns1.garantiweb.com
ns2.garantiweb.com

Hmm 2!

Daha bitmedi. Bu sitenin önceki halini google'da cached linkine tıklarsanız görebiliyorsunuz. Orada da şunlar yazıyor:

"GOD IS WATCHING THIS VOTE...

All the people in the world vote their favourite to make him/her live again. Just keep your candidate in the first three when the voting ends. The only way to achieve is to have others vote for your candidate."

İngilizce süper! zaten Amerikalılar da böyle ingilizce konuşur. Where iz the okazyon abi? Neyse, bu kısmı haber metninde tercüme etmişler. Etmedikleri kısım ise aşağıda:

" >>> End of Vote: TOMORROW! <<< > Tomorrow is the day of Turkish Nation < > Tomorrow is the day of ATATURK < > Tomorrow is the day of ALL ATATURKS < " Devam edelim. Sayfanın kaynak koduna baktığınızda background="images/cubuk.png", span class="yazi", background="images/baslik1.png" gibi kodlar var. Fazla uğraşmadan bir iki dakika içinde sayfanın gerçekten ABD merkezli olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Bana Facebook Atatürkçüleri, internet milliyetçileri ve salak Kemalistler çok fena kumpasa gelmişler gibi geldi. Milliyet ve Vatan da bunu yemiş. Haber zaten ANKA kaynaklı. Muhtemelen işin içinde danışıklı dövüş de vardır.

Derya Sazak bugünkü yazısını "Abdi Bey'i özlem ve saygıyla anıyoruz" diye bitirmiş. En azından Abdi Bey'in gazetecilik ve haber yayın ilkelerini hatırlasaydı Sazak ve Milliyet yönetimi Abdi Bey'in kemikleri de sızlamamış olurdu. Vatan'a lafımız yok, zaten o bu yolun yolcusu.

Yazı biraz izlenimler-vari oldu. Konusunu çaldıysak Fethi Bey dostumuz kusura bakmasın. Zaten bu aralar malzeme bol, sıkıntı çektiğini zannetmiyorum.

Not: Site daha önce ekşi sözlükte zaten deşifre edilmiş. Orayı bile kontrol etmemiş salaklar.

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Barış,

Üzerimden bir yükü almışsın, ben böyle yazamazdım herhalde. Bir de şu lafa güldüm "... gibi pek çok unutulmaz isimler yarışıyor".

Tanrı bu işe ne der bilemem ama Sezar için üzgünüm. Koca Roma imparatoru ne çabuk unutulup gitmiş, Bruce Lee kadar bile hatırlayanı kalmamış.

Dur gidip ben de reyimi vereyim.

FST