Böyle özgürlüğün...

Geçen yazımda "Türkiye'nin özgürlük sorunu var" demiştim. Maalesef son günlerdeki gelişmeler de bunu doğruluyor. Daha iyiye gideceğimize daha kötüye doğru yol alıyoruz. İktidar MHP ile anlaşarak "başını örteceksen mutlaka şu şekilde örteceksin" şeklinde bir tarifi yasalara koyarak türbana "özgürlük" getiriyormuş. Böyle özgürlüğün tadından yenmez!

Demin rastladığım bir haberde de Youtube'a yeni yasak geliyormuş. Bu Youtube yasaklarının medyadan neden hiç tepki almadığı sorusunu soruyorum kendime. Galiba bu yasaktan fayda uman video sitelerini araştırmam lazım ipucu yakalayabilmek için. Youtube'a akan ziyaretçi onlara akacak malum. (Youtube'dan bağımsız olarak yurt içinde kimlerin video sitesi var bilenler yazarsa belki bir faydası olabilir.)

Atilla Yayla'ya verilen ceza yüzümüzü kızartıyor. Savcı olsam bu cezayı veren hakim hakkında Türklüğü aşağılamaktan dava açardım. (Amerikalı bir arkadaşıma "insulting Turkishness" dedim adam yerlere yatarak güldü. Bunun daha iyi ve komik olmayan bir tercümesi var mı?)

Ama birileri hızını alamamış, "Atilla Yayla'yı savunanların da yargılanmaları gerekmiyor mu?" diye soruyor. Bunu yazan Facebook milliyetçisi ya da ekşi sözlük'ün cühela takımından bir yeni yetme değil. Günlük ulusal bir gazetede köşe yazıyor. Aynı gazetede yazan başka biri -kendisini 28 Şubat'çılar iyi tanır- "Atilla Yayla o görüşlerini örneğin Türk Tarih Kurumu'nun bilimsel bir toplantısında söylese haklı olabilirlerdi." diyerek çay demlemiş.

Ama aslında fazla şikayet etmeyip en iyisi internet denen şu meretten bizi mahrum bırakmadıkları için sevinmemiz lazım. Engin Ardıç üstadımız gibi olacak ama: Turkland Turkland uber alles!

2 Yorum Var.:

3265827535814447 dedi ki...

TR video siteleri
izlesene.com
video.superonline.com
akilli.tv
uzmantv.com (diğerlerine benzemez. ismiyle müsemma)

Youtube'ye net kafeden bir video ekle, sonra savcılığa dilekçe yaz. Gelsin yasak. Devletle alay ettiriyorlar resmen

Özkan D. dedi ki...

işsizlik, dünyayı sarsan ekonomik kriz beklentisi, soğukta evsiz insanlar, Her kar yağdığında 21. yüzyılda dünyayla bağlantısı kopan binlece köy ve insan..
ama biz başörtüsü nasıl örtülürse laik oluruz nasıl örtülürse cezayir oluruzu tartışacak kadar komik bilimadamları yetiştirmişiz..
velhasıl, böyle giderse, insanların bir kısmı sacını acıp bir kısmı kapatsa da , nihayetinde kıçımızın açıkta kalacağı kesin..
ekonomix hocamın bir önceki yazıda dediği gibi, hükümet ( veya insanlarımızın çoğu diyelim ) işine gelen konularda özgürlükçü, işne gelmyen konularda ( insanların fikir beyan etmesi , düşünmesi mesela ) " hhop haddini bil" ci..