Kısa Notlar

Bu aralar fazla vaktim yok. Link bile vermeden kısa kısa notlarla yazamadığım konuları geçiştireceğim. Son bir haftada gazetelerden aklımda kalan başlıklar ya da haberler:

Eve dönüş yasası çerçevesinde, "dönüş yapan teröristin işi de hazır konutu da" şeklinde bir başlık gördüm. Muhtemelen doğru değildir ama doğru ise bu milleti dağdan inmeye değil dağa çıkmaya teşvik eder gibime geliyor.

Başka bir gazetede ara malını ithal etmeyip de yerli üreticiden alan sanayiciye vergi desteği (rüşveti) verileceği yazıyordu. Herhalde ithal-ikameci ya da korumacı politikalardan hiç ders almadık. Yazık!

Danıştay Petkim’in özelleştirilmesinde kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar vermiş. Şu kamu yararı olayı nedir açıklasalar da anlasak. Ben de buradan Danıştay'ın bu kararında kamu yararı olmadığını söylüyorum. Kamu kadar taş tüşsün başınıza e mi!


Dani Rodrik kur konusunda nasıl kaçamak cevap verebilirim derken katekulliye gelmiş. Detayını Rodrik'in blog'undan okuyabilirsiniz ama yorumlardan şu ikisi benim çok hoşuma gitti:


It sounds like a sort of media collusion that forces you to buy two papers and average them out so as to get something that resembles the truth. Posted by: Per Kurowski | December 26, 2007 at 12:59 PM

Clearly the Turkish press exhibits rational expectations, always wrong, right on average. Posted by: Barkley Rosser | December 26, 2007 at 02:44 PM

Son olarak, kendinize bir iyilik yapın ve TCMB'nin sitesindeki son sunumu dikkatlice okuyun. Elimde olsa bütün ekonomi yazarlarını bu sunumdan sınav yapardım, çakanı işten atardım. Kaç kişi yerinde kalırdı acaba?

0 Yorum Var.: