Japon Yeni

Bir okuyucumuz bundna 3 hafta once yardim talebinde bulunmustu, ancak simdi el atabiliyorum. Talebi su sekilde:

JPY borçlanmayı planlıyorum ancak JPY'de forward kur ya da opsiyon alarak ters pozisyon almak hususnda tükriye de enstrüman bulamadım. dış dünyadan nasıl enstrüman satın alabilirim. yıllık sözleşme büyüklüğü yaklaşık 15000JPY. teşekkürler.....

Bilenler arkadasa cevap yazsinlar. Benim gozume takilan sozlesme buyuklugunu 15000 Japon Yeni olmasi. Bu asagi yukari 150 YTL gibi bir rakama karsilik geliyor, bence yorulduguna degmez. Kaldi ki islem masraflari da kazanmayi umdugu spekulatif getirinin cogunu yiyecektir.

3 Yorum Var.:

Gencer Mola dedi ki...

Banka hazineleri Yen-YTL'ye fw kur vermiyorlar mı?

GM

Ahmetoglu Ahmet dedi ki...

Valla ben Amerika'dayim ve burada kredi sokarlarim falan inanilmaz yuksek ama ben bile alamiyorum. Turkiye'de bir vatandas nasil alabilir cok merak ediyorum.
Amerikan forumlarinda bunu arastirdim ve gordumki cok buyuk meblaglar konusuluyor ve sirketler daha dogrusu heddge fund lar bunu yapabiliyor. Sade vatandasin yapabilecegini zannetmiyorum.
Yanlis hatirlamiyorsam Istanbul'da bir Japon bankasi olmasi lazim onlara sordunuzmu?

ozcakir dedi ki...

genel beklenti 2008 yilinda JPY hem USD hem de EUR karsisinda deger kazanacagi yonunde. Uzun yillar hep deger kaybetti bu sene ayni sekilde olmayacagi gorusunde ekonomistler. O nedenle hedge edemiyorsaniz bu ise girismemenizi oneririm.