Vatandaş bilinçleniyor mu ne?

Günün konusu ihracatçıların Merkez Bankası'na hitaben gazetelere verdiği "Yeter artık, faizi indir" ilanı. Ekonomix ve dolaylı olarak da Densiz konuyu ele almış. Ben de iki çift laf etmezsem hatırım kalır.

Benim bu konuda dikkatimi çeken, Hürriyet Gazetesi'ndeki haberin altında yer alan yorumlar oldu. Ben en son baktığımda burada 6 adet yorum vardı. Bu yorumlar yazılış sırası ile şöyle:

Bedii Tumsa ('httpbediitumsablogdogse' tüm yorumları)
16.10.2007 10:19:24
GÖNUL ISTERDIKI HIC FAIZ OLMASIN!?AMA KAZIN AYAGI ÖYLE DEGIL!EKONOMIK DENGELER ARZ VE TALEBE GÖRE KURULUYOR.TEK YÖNLU BIR HAREKET DENGELERI ALTUST EDER.SU ILAN TAHTALARI FAIZLER %150 LILERDE SEYREDER IKEN NICIN YOK IDI!?SIZLER O ZAMAN IS YERINE FAIZCILIK YAPIYORDUNUZDA ONDAN.SERBEST REKABET BÖYLE!

İbrahim KURT ('halk-ozani' tüm yorumları)
16.10.2007 10:29:10
Ekonominin doğal kuramları vardır ilan ile faiz indirimi bir zorlama değilmi. Bu şu demek hale ülke ekonomisi 2001 krizinden çıkmış değil

ahmet elaziz ('karincaninduasi' tüm yorumları)
16.10.2007 11:36:03
Kitle örgütü olarak baskı güçlerini kullanıyorlar. Ancak Teknokratlar da hedefleri gerçekleştirmek için ince hesaplar yapmak zorundalar. Merkez Bankasının Faizleri gerçeklere uygun olarak kaedemeli indirmesini bekliyorum. İstikrarı bozacak aşırı hareketlerde herkes zarar görür.

hüseyin akpınar ('demokrasi1923' tüm yorumları)
16.10.2007 11:39:39
KEŞKE FAİZ DÜNYA STANDARDLARINA İNSE.MERKEZ BANKASI GEÇMİŞ YILLARA GÖRE DAHA DENEYİMLİ ÜLKEMİZ İÇİN EN İYİ KARARLARI ALACAKLARINA ŞÜPHE YOK

Aydın Zapçı ('19az' tüm yorumları)
16.10.2007 14:41:13
Döviz kurunun düşük gitmesi yüzünden ülkede üretim bitmiş, işsizlik tavana vurmuş durumda. Sadece finans ve bankacılık sektörü karlarını ne yapacağını şaşırdı. PPKnın son yıllarda ülkeye verdiği zarar felakete dönüştü neredeyse; fabrikalar kapanıyor, intiharlar, aile faciaları...

Sayın Oğuz Satıcı Bey, hiç uğraşmayın. Anladığım kadarıyla halkı pek kandıramıyorsunuz. Baksanıza, genelde ekonomi haberlerine yandık bittik türü yorumlar yazan halkımız bu kez Merkez Bankası'ndan yana tavır almış. En son yorumcu Aydın Bey hariç, diğerlerini kandıramamışsınız. Ömrünüz ağlamakla geçtiği için artık hiç inandırıcılığınız kalmadı. Benim gözlemlerime göre sizden artık sadece halk değil siyasetçiler de bıktı. Al takke ver külah ilişkisi içinde olduğunuz birkaçı hariç, artık sizi hiçbiri takmıyor. O yüzden böyle ilanlarla falan ortalığı karıştırmaya çalışmak yerine daha akılcı politikalar izlemenizi tavsiye ederim. Size bu akılları kim veriyor ise daha fazla komik duruma düşmeden onları kapıdışarı edin derim. Biz EkonomiTurk ekibi olarak, ücreti mukabilinde, hizmete hazırız.

Bu arada bu yorumları görünce halkımızın birgün ekonomi konusunda bilinçleneceğine olan inancım arttı. Hele ilk yoruma bayıldım. Yaşa be Bedii!!!

1 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Favori yorumum bu;

Gülyani Yıldız ('FLİPPER' tüm yorumları) 16/10/2007 - 15:51

Önceleri %100 enflasyon am %80 faiz vardı.
Şimdi %20 Faiz ama enflasyon %10 un altında .

Ya DİE bu işi anlamıyor yada bizi kandırıyorlar veyahut bu enflasyon rakkamı AKP nin enflasyon rakkamı.