Kur Politikasi

Bir haber:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kurun geldiği noktadan dolayı “çok rahatsız” olduklarını belirtirken, gidişata el koymak için harekete geçeceklerinin işaretini verdi. Hisarcıklıoğlu, eski ve yeni Merkez Bankası ve Hazine yöneticileri, uzmanlar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile iş dünyasının temsilcilerini bir araya getirerek, döviz politikası konusunda bir “beyin fırtınalaması” yapacaklarını açıkladı.

Ben de gecen secimleri AKP kazandi zannediyordum, megerse Rifat Hisarciklioglu kazanmis. Baksaniza simdiki Merkez Bankasi ve Hazine yoneticilerini de kapsayan bir grup insani bir araya getireceklerini aciklamis. Oyle beyin firtinasiyla falan ugrasmayin, adamlara emredin olsun bitsin. Dolar biz disariya mal satarken veya disaridan bitmis urun alirken 2 YTL'den, biz disaridan hammadde ve yatirim mali alirken ise 1 YTL'den islem gorsun. Ayrica sanayiciler borclanirken de faizler %0'a indirilsin. Hakikaten de simdiki durum insani “çok rahatsız” ediyor. Ihracat yerlerde surunuyor, eskiden 100 milyar dolarlik ihracat yaparken, simdi ihracatimiz 30 milyar dolara dustu.

Hisarciklioglu'na samimi bir tavsiyede bulunalim. Bu isler sadece Merkez Bankasi ve Hazine yoneticilerine "beyin firtinasi" kilifi altinda yapilacak baski ile olmaz. Hem cok ugrasmaniz gerekir. Mevcut hukumetin icerisinde sizin kafanizdan olan Zafer Caglayan var, iki ayda "hat trick" yaparak yeteneklerini kanitladi. Oyle dolayli yollara dalmadan gidin soyleyin Zafer abinize. Gorun bakin, iki gunde dolar kuru nerelere sicrayacak.

Not: Ayni yazida Rifat Hisarciklioglu hükümetin gündeminde bulunan sosyal güvenlik priminin payının 5 puan düşürülmesi uygulamasının işverenlerin yükünü azaltmayacağını ifade etmis. Madem sosyal guvenlik prim payini azaltmak isverenin yukunu azaltmiyor, bu primi arttirmamiz da isverenin yukunu azaltmaz o zaman. Nacizane bir onerim olacak bu durumda. Sosyal guvenlik prim payini %50 arttiralim da, en azindan sosyal guvenlik aciklari azalsin o zaman.

1 Yorum Var.:

rdynk dedi ki...

bu yazıyla ilgili ben de bir yorum yapmistim isteyen arkadaslar blogdan bakabilir.