Fed Faiz Indirimi Iddiasi

Bundan 3 hafta once "Fed 31 Ekim toplantisinda yine EN AZ 50 baz puan indirecektir" seklinde ucuk bir tahmin yapan Baybars Sezen'i elestirmis ve su sozleri soylemistik:

Buradan soyluyorum. Eger Baybars Sezen'in tahmini dogru cikarsa blogun sol tarafinda "Piyasalarin Gercek Krali: Baybars Sezen, Borsa'da 10 Warren Buffett gucundedir" kosesi acacagim. Bundan sonra Allah 5'dir dese bile "o soyluyorsa dogrudur" diyecegim. Ama bir sartla. Eger Baybars Sezen'in tahmini dogru cikmaz ise simdiden bir okuyucumuzdan (veya Baybars Sezen'in kendisi de olabilir) TEGV'e 10 YTL bagis yapacagina dair soz almam lazim. Varsa bu bahse girecek bir babayigit ciksin karsima.

Tunc K. rumuzlu bir okuyucumuz gercekten de bir adim one cikti ve 10 YTL'ye bahse girdi.

Maalesef Fed faizleri sadece 25 baz puani dusurdu. 10 uyeden bir tanesi ise faizlerin dusurulmemesi yonunde oy kullandi. Genellikle herkes oylamada ayni oyu kullanir, bu sefer oyle olmadi. Yani ortada iki olasilik vardi: buyuk olasilikla faizler 25 baz puani dusurulecekti, ve kucuk bir olasilik da faizlerin hic dusurulmemesi yonundeydi. Faizlerin 50 baz puani dusurulme olasiligi neredeyse sifirdi. Beklenen gerceklesti. Yuksekten ucan Baybars Sezen yanildi, surpriz de olmadi. Simdi okuyucumuzdan TEGV'e 10 YTL bagis yaptigini gosteren e-dekontu email adresimize gondermesini bekliyoruz.

3 Yorum Var.:

şekerim dedi ki...

"Bence büyük olasılıkla FED 31 ekimi pas geçecek"

Söz konusu yazınıza bıraktığım
yorum/tahminde bende yanıldım.Şimdi
bu durumda sanırım benimde TEGV na
bağış yapmam gerekiyor.

Ama bu olayda benim biraz farklı
bir yanım olacak.. galiba..?

Ben bu bağışı hem misli ile yapacağım hemde SEVE SEVE..!

Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA

Şekerim merhaba,
Evet bağışınız için sizi kutlarım, sizin gibi kimi SEVE SEVE yapar bağışı, kimi de ZORLA ZORLA ?

tunck. dedi ki...

Arkadaşlar 10 YTL bağış TEGV'na yapılacaktır,katkılarınıza teşekkürler.
ABD de ciddi bir resesyon olduğu ve FED'in bu toplantıdaki tutumunun hızla değişeceği ve faiz indirimlerinden vazgeçemiyeceği düşüncemi koruduğumu dikkatlerinize sunuyorum.

Selamlar

Tunc K.