Yetişmiş personelini devlete kaptıran özel hastaneler alarmda

14.07.2007 / Nazlı Topçuoğlu / Haber

"Kaprisli hastalarla uğraşmaktan bıktım. Her an kalkıp sizi şikayet edebilirler. Sürekli diken üstündeyiz. Devlet kapısı başka. İşini yaptıktan sonra kimse gelip de hesap sormaz."

"Gecemiz gündüzümüz yok. Çoğu zaman haftasonu bile çalışıyoruz. Eşime ve çocuğuma daha çok vakit ayırmak istiyorum."

İşte bu sözleri paylaşan binlerce sağlık çalışanı geçen hafta devlet hastanelerine geçmek üzere özel hastanelerdeki görevlerini bıraktı. Hemşirelerden, tıbbi sekreterler ve radyoloji uzmanlarına kadar benzer sebeplerden dolayı 16 bin sağlık personelinin devleti tercih etmesi özel hastanelerde krize neden oldu.

...

Bakanlığın bu konuya çözüm getirebileceğini düşünmediklerini söyleyen Altuğ, "Çözüm bulabilseydi bizim personellerimizi almaz işsiz durumdaki personelle ilgilenirdi" sözleriyle mevcut kadro açıklarına dikkat çekiyor. Altuğ, şöyle devam ediyor: "Kamunun bu tarz yapmış olduğu alımları doğru bulmuyoruz. Hazıra konmak olarak görüyoruz. Giden personelin de kamuda daha yararlı olmak için değil daha rahat çalışmak ve nasıl çalışırsa çalışsın güvence sorunu yaşamamak amacıyla gittiğini biliyoruz."

...

Daha düne kadar özelde çalışan şimdinin devlet memurları tercihlerini şöyle açıklıyorlar: "Mesleğinizde çok iyi olsanız bile özelde iş garantisi yok. Beni asla 50 yaşımda çalıştırmazlar. Ama şimdi 65 yaşıma kadar işim garanti. Acil servisten alsalar bile masa başına verirler. Özel sektör insanlara bu garantileri vermediği sürece her yıl böyle kan kaybetmeye devam edecek ve bu yaralarını saracak ne hemşire ne de acil servis görevlisi bulamayacaklar". En başından beri sadece işsiz kalmamak için özel sektörü tercih ettiğini söyleyen teknisyenler "Gidecek yerimiz yok diye şartlarımızı zorlaştırdıkça zorlaştırdılar. Ama gün oldu devran değişti. O kadar çok personel kaybettiler ki önümüzdeki 3-5 sene boyunca özeller kimseyi kapıya koyamayacaklar" diyorlar.

5 Yorum Var.:

Mahmut Alpi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
T'Pol dedi ki...

Devlet hastanelerinde de calisma kosullari oldukca agir. Ozellikle malzeme eksikligi, hasta sayisinin yuksek olusu gibi onemli sorunlar var. Ozel'den devlete gidenlerin en azindan bir kismi yagmurdan kacarken doluya tutulacaklar diye dusunurum. Gerci sebep sadece, devlet kapisinda olayim da ne olursa olsun ise, o zaman bir sozum yok elbet.

Özkan D. dedi ki...

çalışma koşullarından ziyade, rahatlık istiyorlar zannımca, teçhizat yok mu, sevk ederim gider, umrumda değil mantığı..
devlete sırtını yaslamak ve emekli oluncaya kadar çalışma garantisine sahip olmak bana oldum olası ters geldi zaten, simit satacağına memur ol diyenlerden de değilim tabi, işini hakkıyla yapan güleryüzlü memurları tenzih ederim, bana hiç öyle biriyle tanışmak nasib olmasa da..

Kubilay dedi ki...

Aynı ekibi 6 ay sonra "enflasyon yüzde şu kadar GSMH bu kadar büyüdü, memur maaş artışları neden yüzde o kadar, almanyada eniştem bizim arabanın aynısını yarı fiyata alıyor, nasıl oluyor bizde mazot 1 ytl olabilemiyor, neden japon emekliler Türkiye'ye gelebiliyor da Türk emekliler Japonya'ya gidemiyor, neden çocuklarımız iş bulamıyor" dediklerini şimdiden duyar gibiyim. gaipten sesler duyuyorum mütemadiyen.

Adsız dedi ki...

Bu tamamen iş ve maaş güvencesi arayışıdır.

Çalışsa da çalışmasa da maaş alacağınbilmek bizim milletin enbüyük tutkusu.

Bu arada hastaların ne halde olduğun kimse sormuyor ama?

Özel hastanelerin devletle sözleşme yapmalarındansonra , özel hastanelerde hareketlilik arttı ve devlet hastanelerine talep azaldı..

Maaş rahatlığı isteyen sağlık görevlilerinin rahatlığının bedeli hasta konforunun azalmasıdır.

Ama dikkat ederseniz SES dahil hiçbir sol sağlık örgütünde hastanın ne olacağı düşünülmez.Varsa yoksa sağlık çalışanının avantası...