Gelir Dağılımı ve TUIK

Insanlar ezberlemisler: senelerdir gelir dagilimi bozuluyor diye sikayet edip duruyorlar. Biz de TUIK yayinladigi istatistiklere bakip gercekten de durum boylemi diye bir analiz yapmistik. O yazilari su linkten ulasabilirsiniz. Biz gelir dagiliminin duzeldigini, yoksullarin gelirlerindeki artis hizinin zenginlerden daha fazla oldugunu tesbit etmistik. Buna ragmen medyadaki cahiller/partizanlar ya nominal buyukluklere bakarak, ya datamining yaparak gercekleri carpitmaya calisiyorlardi. Koseye sikisanlar ise "TUIK rakamlari carpitiyor" diyordu. Rakamlari carpitiyor diyenlere soyleyecek ne sozunuz olabilir ki?

Ben buldum.

Gelir dagilimindan zarar goren kesimler iktidardaki partiye oy verir mi? En yoksul %20'lik kesim ana muhalefet partisine sadece %8 oy vermis. Sadece bu kisiler secimde oy verseler CHP barajin altinda kalacakmis. Ikinci %20'lik kesim CHP'ye %15, Ucuncu %20'lik kesim CHP'ye %22, Dorduncu %20'lik kesim CHP'ye %33, ve en zengin %20'lik kesim ise CHP'ye %50 oy vermis.

Bundan cikan sonuc sudur:
1. Gelir dagilimi duzelmistir.
2. Insanlara verdikleri vergi ile orantili olarak oy verme hakki veren bir sistem getirdigimiz taktirde CHP birinci parti konumuna yukselecektir.
3. Pazarlama sirketiniz varsa hemen CHP ile irtibata gecin, zenginler kulubu gibi, sirketinizi ihya eder. CHP kredi kartlari, CHP konutlari, CHP tatil koyu aklima gelen ilk bir kac projeden bir tanesi.

3 Yorum Var.:

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

[ironi]Gelir dagilimi falan düzelmemistir, gelir dagilimi bozulmaktadir ama Türk halki aptal oldugu icin gelir dagiliminin bozulmasina ragmen iktidar partisine oy vermistir.
Bu durumun aciklamasi budur, bunu CHP yöneticileri de zaten defalarca dile getirdiler. TUIK sayilari carpitiyor, siz de düpedüz AKP yardakciligi yapiyorsunuz. [/ironi]

Cüneyt

Farazi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ergun / ADANA dedi ki...

Ergun / ADANA
Şu İRONİ kelimesi kadar berbat kelime yok, nerde okusam, duysam bana yazan kişinin Fırıldak olduğunu hissettiriyor.
(Cüneyt bey sizde kullanmayın lütfen)