CHP Revizyonu

Deniz Gokce ve Fatih Ozatay ustu kapali olsa da CHP'ye bedava danismanlik isine soyunmuslar. Deniz Gokce teshisi koyuyor, tedaviyi de Fatih Ozatay satir aralarinda soyluyor. Ben size direkt soyleyeyim: CHP'nin ekonomi politikasina Fatih Ozatay ve Ugur Gurses yon vermelidir. Kemal Dervis de fena adam degildi de siyaset yapma sehvetine kapildigi icin Baykal Kral kellesini kopardi.

Kohne devletci yaklasimlarla veya Demirel ile flort ederek sagdan oy kapmalari zor, Erdal Inonu zamaninda %35 olan solun oylari %22-23 civarina indi. Yapmalari gereken AKP'nin Kemal Dervis'ten devraldigi ekonomi politikasina tu-kaka diyeceklerine sahiplenmeleriydi. Biz buradan defalarca gelir dagilimi duzeldi, yoksullarin geliri zenginlerden daha cok artti diye belirttik. Onlar tersini iddia etti. Secimlerde yoksullar gelir dagilimi duzelmis mi duzelmemis mi sorusunun cevabini ilk sonuclar aciklandiginda %51'lik AKP oyuyla verdiler.

Simdi yapilmasi gereken zarardan donmektir. MHP'yi de ikna etsinler, secimlere bir daha girsinler. Halkin karsisina bu sefer adam gibi bir ekonomi programiyla ciksinlar.

Not: Deniz Gokce'yi de unuttuk sanilmasin. Onu da Futbol Federasyonunun daimi baskani yapalim; neticede futbol en az siyaset kadar onemli bir konudur ulkemizde, Deniz Gokce de kafasi calisan, futboldan en fazla anlayan kisilerin basinda gelir.

3 Yorum Var.:

molgu dedi ki...

Sonunda Ekonomix da dayanamıp CHP'yi kurtarmaya soyunan saygıdeger yazarlar ve dusunurler kervanına dahil oldu!
Ama bu tarz oneriler CHP'yi baskalastıran oneriler. Zihni algılamalarda hayali bir CHP var ve zihinlerdeki ve ideallerdeki CHP ile gercek CHP arasındaki doldurulamaz ve kapanmaz bir cukur var. Dolayısıyla CHP'yi kurtarma operasyonları kapsamında soylenen fikirler, kurulan hulyalar hep gerceklikle baglantısı kurulamayan ve hic te kurulamayacak fikirler ve hulyalardır. Mesela sosyal politikalar ve gelir dagılımının duzelmesi gibi seylerin CHP'de yer edindigi hic gorulmus sey degil. Ama CHP'yi kurtarmak isteyen herkes illa bu politikalari surdur diye dayatmalarda bulunuyor. Yani boyle politikaları gelistirmek ve surdurmek CHP'nin dogasını inkar etmek ve partiyi baskalastırmak demektir. En iyisi CHP'yi oldugu gibi yani iddia ettikleri gibi rejimin bekcisi rolunde bırakmak.
Ha bu arada serbest rekabet de bu partinin dogasina uymaz ve uymadıgı yakın tarihimizde gorulmustur.
En iyisi siyasi partileri kapatmak.
cozum TEK PARTİ OLSUN, TEMİZ OLSUN diyoruz.

kerem kagan dedi ki...

Imamlar tazminat istiyor

Adsız dedi ki...

Aslında bu partilere ve dahi AKP'ye verilecek ders: "Ekonomiye nasıl karışılmaz?" olmalıdır.

Ama bunların anlayışı şudur:

"Memlekette emniyet kemerini, araba farını, çikolatayı, ekmeği, ayakkabıyı bir takım başı bozukalr üretirken biz nasıl ekonomik planlama yapabiliriz ki canım!? Her önüne gelen fabrika, atölye, dükkân açarsa, memlekette ekonomi mi kalır?!"

Birilerinin asıl ekonomiyi yaratanların, icra edenlerin o başı bozuklar olduğunu siyasetçilere anlatması lâzım ki artık ellerinin vergi mükelleflerinin gırtlağından çeksinler.

Neden siyasetçiler durmadan yanlış yapmakta ısrar eder de "yapmamak" gibi bir kolaylığı denemeyi akıl bile edemezler?