CHP'lilerin fikir üretmek gibi kaygıları yok.

Günün modası CHP'ye oy verirken AKP'nin iktidarı için duacı olmak. Nasıl bir ruh halidir bu ? Pek çok kimsenin dillendirmekten çekindiği senaryo şu olmalı: CHP-MHP koalisyonun iktidara gelmesi, 2000'de olduğu gibi ülkenin ekonomisini yönetememeleri, tekrar kriz, milyonlarca işsiz, 'şeriata' ve 'bölünmeye' herzamankinden daha yakın olmak. Halbuki biz her ikisinden de uzak durmaya çalışıyoruz.

Ayrıca yolsuzluklarla damgalanmayı da unutmayın. ''Ulusal solcularımız'' ne zaman hükümetlere ortak olsalar veya belediyeleri ele geçirseler yolsuzluk dosyaları eksik olmaz. Sezer'in anayasa kitapçığını niye fırlattığını hatırlıyor musunuz ? Ya ISKI skandalını ? Bizzat CHP'in başkanı CHP'lilerden oluşan Şişli yönetimini tarihte eşi benzeri görülmemiş yolsuzlarla itham etmemiş miydi ? Şişli, CHP'nin elindeki üç-beş belediyeden birisi. Seçmen ''bu kadarcık belediye içinden bile yolsuzluklarda ülke rekoru kırabilecek birilerini çıkarabiliyorlarsa, çok sayıda belediyeyi ele geçirdiklerinde neler yapacaklar'' diye endişe etmesin mi ?

Vatandaş CHP'nin laikliğin yılmaz bekçisi rolünden değil 'beceriksiz ve yolsuz'' görüntüsünden rahatsız oluyor. CHP kadrolarının fikir üretmek, projeler geliştirmek, yaratıcı olmak gibi kaygıları yok. Bütün kampanyalarını ''bize oy vermesseniz ertesi gün şeriat gelir'', ''AKP bölücülerle işbirliği yapıyor'', '' Irak'a en iyi biz müdahale ederiz'' söylemleri üzerine oturtmak onlara yeterli geliyor. Popülizm yaparken bile ''Haydar Baş'', ''Cem Uzan'' gibilerin fikirlerine ihtiyaç duyuyorlar. Yok Mazot'un vergisini kaldıracaklarmış, yok 3 Milyon bireye havadan 400YTL maaş bağlayacaklarmış. Iktidar iddiası olan partiye ikinci üçüncü el fikirlere sahip çıkmak hiç yakışıyor mu ? Dört yıl muhalefetteyken ne yaparak zamanınızı harcadınız ? CHP genel başkanı seçimlerden sonra ekranın karşısına geçip 21.5'un nasıl da başarılı bir sonuç olduğunu anlatmaya kalktığında hepimiz çıldıracağız. Şimdiden duygularımıza tercüman olmak istedim.

Ahmet Çavuşoğlu

7 Yorum Var.:

ekşi iktisat dedi ki...

felaket tellalligi yapmak gibi olmasin ama; o muhtemelen chp-mhp de degil, chp-mhp-dsp koalisyonu olur. chp ile dsp'nin birlesmedigini hatirlatirim.

Kansoy dedi ki...

Duygularımıza tercüman olma isteğiniz ve duygularımıza tercüman olmanız dolyısıyla teşekkür ediyoruz.

mr. brooks dedi ki...

halkimizin fikir duyma gibi bir talebi mi var?
varsa yuzde kacinin var acaba?

arz edilsin, talep bulunur diyorsaniz o baska tabi. :)

Investor dedi ki...

Chp fikir üretmekten aciz oldugu kadar akp de uzlaşmacı olmaktan aciz...

Dane dedi ki...

Görünüşe göre AKP halkla pek bir güzel uzlaşmış bence;ne dersiniz eko-mühendis bey/hanım ???

Investor dedi ki...

%50 lik halka uzlaşmış ya diğer %50 lik kısım nerde cümleni kurarken halkın yarısıyla uzlaşmış ibaresini kullansan iyi olur ha bu arada da biraz araştırma yeteneğini geliştir de cinsiyetimin erkek mi bayan mı olduğunu öğren ok.Bende cevap hakkımı verdim bundan sonra uzatmaya değmez...

Dane dedi ki...

Halkın tamamıyla ya da tamamına yakınıyla; uzlaşan bir yönetim düşünüyordum hemen aklıma geldi bir tanesi:
Kenan Evren'e parti kurdurun hükümeti de o seçsin !Onun ve ekibinin hazırlamış olduğu 1982 Anayasası yüzde 8.63 red oyuna karşı yüzde 91.37 oyuyla kabul edilmişti,hoş orada da tamamıyla uzlaşılamamış.Şayet bu da sizi tatmin etmediyse Hafız Esad'ın (Baba Esad) halkından aldığı kabul oylarına ne dersiniz;onlar %100 e daha yakındı sanırım.
Neyse,zaten görünen o ki Tayyip herkesle uzlaşsa sizle gene uzlaşamayacak siz de şikayet etmeye devam edeceksiniz.
Özetle:Halkın %46,54 ünün teveccühünü kazanma,bence son derece yeterli bir uzlaşı tabanıdır;hele hele uzlaşmazlıkla suçlayanların bu oranın yarısını bile bulmadığı düşünülürse ne demek istediğim daha iyi anlaşılabilir.

Bu arada sayenizde arama yeteneklerimin sınırlarını keşfe çıktım,profilinize lakabınızın üzerine tıklayarak ulaşılabiliyormuş.Bana kendimi geliştirme fırsatını verdiğiniz için size ayrıca teşekkür ederim.