En zor ÖSS sorusu

"Politik ortamı yoğun bir sisin kapladığı bugünlerde;

-Açıkça bildiğimiz ve zaten malum olan şeyler vardır.
-Açıkça bilmediğimiz ama malum olan şeyler vardır.
-Meçhul olduğunu açıkça bildiğimiz şeyler vardır.
-Meçhul olduğunun dahi farkında olmadığımız bazı bilinmeyenler vardır."


VOB nedir?     Taksi Şöförü   Borsa Tüyoları?   Olasılık nedir?   Enformasyon Nedir

Yukarıdaki önermeleri göz önünde bulundurursak, 22 Temmuz'da yapılacak olan seçimlerde en rasyonel seçmen davranışı aşağıdakilerin hangisidir?

a) Ben demokrasiden yanayım, hiç bir parti benim isteklerime cevap vermiyor, böyle bir parti ortaya çıkana kadar oy kullanmayacağım.

c) Demokrasi umurumda değil, X partisine oy vereceğim.

b) Demokratım, sadece bu yüzden sırtını orduya yaslamış ve/veya açıkça ırkçılık yapan faşist partilere tepki olarak oy kullanacağım.

d) Aslında demokrasiden yana gibi olmak istiyorum, ama X partisine de gıcığım. X partisine karşı en iyi çözüm faşizmdir.

e) Demokrasi de neymiş. Tek yol faşizm!

5 Yorum Var.:

mr. brooks dedi ki...

bu sene öss soruları kolay olacak diyorlardı. en zoru buysa hakikaten iyiymiş...

mr. brooks dedi ki...

bu furya 90'larin sonuna dogru basladi aslinda. soruda verilenler cevabi o kadar bariz hale getiriyordu ki ders calismaya gerek kalmiyordu. cografya ve tarih sorulari boyle oldugunda rahatlamistik bayagi. sonra tekrardan eskiye donus sayilabilecek bir sistem degisikligi oldu. (irtica bir nevi) isin tadi kacmis yine...

Mister No dedi ki...

Tatilde seçim bölgesinden uzakta olacağım, oy kullanmıyorum. Mecslise girmesi muhtemel partilerin demokratlığına,samimiyetine inanmıyorum.

ekşi iktisat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ekşi iktisat dedi ki...

su nasil?

f) X partisinin secimi kazanmasini istiyorum. ama biliyorum ki kullandigim tek bir oyun bana getirisi pratikte sifir. bu yuzden oy kullanmak icin cok az bile olsa zaman, para ve caba harcamayi sacma buluyorum.