Kaçıncı sırada yer alırsak alalım işbirliği zenginleştirir.

Işte kendimize layık gördüğümüz 'Çılgın ama bir o kadar da zavallı Türk' imajına gölge düşürebilecek bir gelişme:

Bursalı otomotiv yan sanayii şirketi Orhan Holding, ABD'li yedek parça üreticisi Dana Corporation'ın 7 ülkedeki şirket hisselerini 70 milyon dolara satın aldı. Orhan Holding ayrıca daha önce Dana Corporation'la yarı yarıya ortak olduğu Türkiye'de 2, Fransa'da da 1 otomotiv ve yan sanayii şirketinin tüm hisselerini bünyesine kattı. Anlaşmanın Dana Corporation'ın ABD'deki 2 fabrikası ve araştırma - geliştirme merkezi ile Meksika ve Ingiltere'deki fabrikalarının varlıklarını, Fransa, Ispanya ve Slovakya'daki şirketlerinin de hisselerinin alınmasını kapsadığı öğrenildi. Iki şirket arasında satış yılın ikinci çeyreğinde gerçekleştirilecek (Milliyet'in internet sayfalarından)

Devlet Nedir    UNESCO Nedir    Bono Nedir?    Reeskont Nedir    Enflasyon Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir  Forex Nedir

Yan sanayimizin gerektiğinde küreselleşmeye ayak uydurma becerisini gösterebildiğinin kanıtı. 75 milyonuz ama 7 milyarlık insanlık ailesinin minik bir parçasıyız. Bizim için zenginleşmenin yegane yolu hem-cinslerimizle daha çok işbirliği yapmanın yollarını arayıp bulmaktan geçer. Elbette sahip olduğumuz niteliklerin yeterli olup olmadığı konusunda endişeliyiz ve alt sıralarda yer almaktan da korkuyoruz. Şunu kabul edelim: Küreselleşmeye ayak uydurabilmek için kapalı ekonomi standartlarında yeterli olan cesaret ve akıldan çok daha fazlasına ihtiyacımız var.

Ahmet Çavuşoğlu

5 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

>>cesaret ve akıldan çok daha fazlasına<<

Bu kelime ile cesaret ve akildan "baska seylere" mi, yoksa daha fazla cesaret ve akla sahip olunmasinin gerektigini mi soylemeye calistiniz acaba?

ahmet dedi ki...

Daha cesur ve akıllı olmalıyız.

'Şu Bizim Çılgın Türklerin' geçmişte sergiledikleri akıl ve cesareti küçümsemiyorum. Ama şimdi, küreselleşmeyle birlikte çok daha fazlası gerekecektir diyorum.

Adsız dedi ki...

anlasildi. tesekkurler.

Özkan D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

ekonomix, tugrul, barış, nerdesiniz günlerdir, bu blog neden yalnız?

özkan