Keriz Silkeleme Nedir, Ne Demektir?

Hurriyet bugun yemek bolumunde keriz silkeleme tarifi vermis:

1. Oncelikle manipulasyon yapabilmek icin sermaye bulunur.
2. Daha sonra manipulasyon yapilabilecek kucuk, piyasasi sig sirketler bulunur.
3. Bulunan sirketlere once kisa paslasmalarla, daha sonra uzun paslasmalarla derinlik kazandirilip ustune ustluk "teknik analiz" yontemlerine gore "Satin al" isareti verdirecek sekilde fiyatlar oynatilir.
4. Kerizlerin sayisini arttirmak icin sirketler hakkinda olumlu dedikodu yayacak gazetecilerle vs. anlasilir.
5. Millet gaza gelip bu kagida girmeye basladikca eldeki kagitlar buyuk karlarla satilarak keriz silkeleme olayimiz tamamlanmis olur.

Uckagitcilar insanlarin zayif yonlerinden faydalanarak para kazanirlar. Nedir bu zayif yonler? Mesnetsiz teknik analiz, veya sadece gecmisteki performansa bakarak gelecegi tahmin etme yontemi; duyduklari her dedikoduya inanmalari; ve en onemlisi iki gunde koseyi donme hayaliyle ne oldugu belirsiz 3-5 milyon dolarlik yuksek riskli sirketlerin kagitlarini almalari.

Swap Nedir    Deflasyon Nedir    Bono Nedir?    Reeskont Nedir    Ekonomi Nedir    Enflasyon Nedir

Burada ne diyoruz hep, sabirli olmalisiniz, uzun vadeli yatirim yapmalisiniz, ve senede reel %10 getiri saglarsaniz opun basiniza koyun cunku kucuk miktarlarda yatirim yapsaniz bile emekli oldugunuzda elinizin altinda bir servet olacaktir. 25 yasinizda bir kenara 5000 YTL yatirim yapsaniz ve bir daha da hic yatirim yapmasaniz bile 65 yasinda emekli oldugunuz zaman (senelik %10 reel getiri ile) 225000 YTL ile emekli olmus olacaksiniz. Yahudilerin zengin olmak icin kullandiklari yontem budur: sabir.

0 Yorum Var.: