Ziraat Bankasi

Anadolu Ajansinin haberi:

"Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankanın geçen yıl elde ettiği 2 milyar 640 milyon YTL'lik brüt kar ile 2004 yılında olduğu gibi 2005'te de Türkiye'nin en karlı bankası olduğunu bildirdi.
Çağlar, Kurumlar Vergisi karşılığı ayrıldıktan sonra bankanın 2005 yılı net karının, 1 milyar 802 milyon YTL'ye ulaştığını açıkladı. "


Ziraat Bankasi satisa cikmis olsa getirecegi minimum fiyat $20 milyardir (fiyat kazanc orani olarak 15'i kullandim). Bu senenin sonunda veya gelecek senenin ilk yarisinda satabilirsek hem ulkeye cok buyuk bir sermaye girisi olacak, hem cari acik finansmani daha kolay olacak, hem de butce fazla verecektir. Yani bir tasla uc kus birden vurabilecegiz. Ancak, bu seferde Banka-Is sendikasi (boyle bir sendika yoktur, ama birileri bunu kesin "gorev" edinir) ulkeyi satiyorlar, yagmaliyorlar diye yaygara koparmaya baslar. Bu yalniz Turkiye'de olan olaylar degil ama, Avrupa'da da ekonomi cahilleri var, Asya'da da. Ekonomi cahilleri her yerde var.

3 Yorum Var.:

Veysel Aratlioglu dedi ki...

Sayın EKONOMIX,

İşçi sınıfının ekonomi cahili olduğu doğrudur. Onun için ben Türkiye işçi sınıfını vesayetim altına almış bulunuyorum. Vasisi olduğum bu işçi sınıfı adına onun yasal temsilcilerinin akıl edemedikleri şu iddiayı ileri sürüyorum: "1989 yılında ABD'nin suratına kapatılmış (beyaz eşya) gümrük kapısı kapalı tutulduğu sürece hiç bir KİT özelleştirilemez!" Hor görmeyin garipleri, bunu diyecek akılları yok diye aç mı kalsınlar? Sermayedar sınıfının izin verdiği kadar liberalizme "faşizm" denir. Liberal düşüncenin işçi düşmanı olmadığını kanıtlamak gerekmiyor mu?

Saygılarımla,
Veysel Aratlıoğlu

Tansel dedi ki...

olaylara nerden baktığınıza göre değerlendirmeleriniz de değişir. durduğunuz nokta çok önemlidir.

yoksa siz bu işi biliyorsanız ben tabii ki zır cahilim. hem de gönüllüsünden :))

Veysel Aratlioglu dedi ki...

Sevgili Tansel,

"Sosyalist" kampa sızmış faşistleri teşhis ve teşhir etmek fevkalade zordur. Türk seçmeninin B.E.'i deşifre etmesi 30 küsür yıl almıştır ve bu yıllar ülkemiz için kayıp yıllardır. Vassily Leontief'in günahı neydi ki GOSPLAN'ın başından apar-topar alındı? Bu Bay E. de bir Besim Üstünel'e tahammül edememiştir. Onun için ben işçi sınıfı adına konuştuğunu söyleyen iktisatçılara/siyasetçilere hep temkinle yaklaşırım. Sana da "o noktada pek durma" derim.

Saygılar,
V.A.