Son zamanlarda ozellikle borsa ile tahminleri bazen birkac hafta ara ile bile degisebiliyor, bir bakmissiniz cok pozitif, iki gun sonra iyice negatife donmus. Ozellikle haziran ayi civarinda IMKB 25000 seviyelerinde iken yaptigi negatif cagriya anlam verememistim (AB'nin bizi reddedecegini ve bunun da bir krize yol acacagini dusunuyordu herhalde). Borsa konusunda yaptigi tahminleri kayda almamak kosuluyla yazilarini takip edebilirsiniz diye dusunuyorum. Sonucta kendisi akademik arenada saygin bir finans profesoru ve Turkiye'deki kaydadeger ekonomi egitimi almamis bircok kose yazarindan daha iyidir.
Vatan'daki bugunku yazisinda Merkez bankasinin ne yapmaya calistigini ve kurun 5 milyar dolarlik alima ragmen neden kipirdamadigini bence cok guzel anlatmis:
" Aslında bu müdahalelerle ne olup bittiğini hepimiz biliyoruz. MB, uzunca bir süredir volatiliteye değil, kur seviyesine müdahale ediyor. Bu nedenle medyada ve siyaset sahnesinde bazen tanık olduğumuz "Serbest kur sistemi uygulanıyor... Kur seviyesine müdahale edilmiyor" gibi tartışmalar aslında gereksiz.Çünkü MB aslında seviyeye müdahale ediyor. Ama bunu Asya merkez bankaları gibi değil gayet pasif ve biraz da tutuk bir şekilde yapıyor.
...Müdahaleden sonra Reuters piyasa profesyonelleri ile yapılan konuşmaları geçti. Yabancılara bakarsanız hepsi olan bitenden son derecede memnundu.Deutsche Bank'tan bir stratejist "Herkesin bonoya girmek için müdahaleyi beklediğini" belirtiyordu...Bir diğer stratejist, bunun "2011 vadeli YTL cinsi bonoyu almak için iyi bir fırsat oluşturduğunu" söylüyordu."
Yazinin devamini okuyun derim.
0 Yorum Var.:
Yorum Gönder