Türkiye Hava Trafiğinde Birinci, Enflasyon Temmuz'da Geriledi

Türkiye hava trafiğinde birinciliği kaptırmadı (Dünya)

Türkiye, ilave seferlerle Avrupa hava sahasına trafik ekleyen ülkeler arasındaki birinciliğini yine korudu. Türkiye, geçen ay eklediği ilave trafikle Avrupa hava sahasına trafik ekleyen ülkeler arasındaki birinciliğini yine korudu.Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Temmuz 2011 uçak ve yolcu trafiği istatistiklerine yer verildi.Buna göre, geçen ay ülke genelindeki iç hat uçak trafiği bir önceki yılın temmuz ayına göre, iç hatlarda yüzde 20,1 artışla 58 bin 289 oldu. Dış hat uçak trafiği ise yüzde 7,7 artışla 54 bin 938, toplam uçak trafiği ise yüzde 13,8 artışla 113 bin 227 oldu.Temmuz ayında Türkiye hava sahasından üst geçiş yapan uçakların sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 azalışla 25 bin 553 olarak gerçekleşti.Türkiye, Avrupa hava sahasına temmuz ayında eklediği üst geçişler hariç 238 ilave trafik ile Avrupa hava sahasına trafik ekleyen ülkeler arasındaki birinciliğini yine korudu.


Enflasyon Temmuz'da geriledi (Radikal)

Enflasyon Temmuz'da TÜFE'de 0.41, ÜFE'de yüzde 0.03 gerilerken, yıllık enflasyon yüzde 6.31'e çıktı. Enflasyon Temmuz'da eksi çıkmasına rağmen, yıllık bazda hafif de olsa yükseldi. Enflasyon Temmuz'da TÜFE'de 0.41, ÜFE'de yüze 0.03 geriledi. Yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 6.31, ÜFE'de yüzde 10.34 olarak gerçekleşti. Yapılan anketlerde TÜFE’de yüzde 0.08’lik gerileme, ÜFE’de yüzde 0.58’lik artış bekleniyordu.TEMMUZ AYINDA ENFLASYON YÜZDE 0,41 DÜŞÜŞ GÖSTERDİ Temmuz ayında enflasyon beklentilerin üzerinde yüzde 0,41 düşüş gösterdi. Merkez Bankasının Temmuz ayı ikinci dönem beklenti anketinde, Temmuz ayı TÜFE artışı beklentisi yüzde 0,05 düzeyindeydi. Piyasanın beklentisi ise TÜFE'nin eksi çıkacağı yönünde oldu. Piyasanın beklenti aralığı yüzde 0 ileyüzde -0,08 aralığında değişiyordu.


Çin'den yine yeni bir girişim! (Habertürk)

Sahte Apple mağazasından sonra bu kez sahte bir mağaza daha ortaya çıktı! Hem de pek çok unsuruyla tıpa tıp aynı! Çin’de sahte Apple mağazasının bulunduğu kentte şimdi de sahte İKEA mağazası ortaya çıkarıldı.Ülkenin güneybatısındaki Kunming'de bulunan, İngilizce ismi "11Furniture" olan 4 katlı, 10 bin metrekarelik mağazanın İsveç orjinaline tıpa tıp benzediği belirtildi.Mağazanın, İKEA'nın sarı-lacivert rengini kullandığı, model odaları, mini kurşun kalemleri, sallanan sandalyeleri, işaretler sistemi, minimalist ahşap masalı kafeterya stilindeki lokantası ve diğer pek çok unsuruyla İKEA'nın tıpa tıp taklidi olduğu belirlendi.Mağazanın orjinalinden tek farkı, lokantada İsveç köfte ve somonu yerine Çin yemekleri servis ediliyor olması.

0 Yorum Var.: