Bu Yil En Cok Yukselecek 10 Hisse

Analistlerin yaptiklari tahminlerle genellikle dalga gecilir. Adamlar onlarca tahmin yaparlarsa basari orani da yazi tura atmaktan cok farkli olmaz gercekten de. Bir de analistlerin borsanin genelinde ne olacagini bilmelerini beklemek dogru degil. O yuzden de analistlerin yaptiklari tahminleri borsa endeksi ile karsilastirmak cok dogru degil.

Yapilmasi gereken analistlerin uzmanlastiklari alan icerisinde yaptiklari tavsiyelerin basarili olup olmadigini olcmektir. Mesela bir analist bankalar uzerine uzmansa tavsiye ettigi bankalarin diger bankalara kiyasla nasil performans gosterdigine bakarak bu analiste not vermemiz lazim. Yoksa sectigi hisselerin borsa endeksine kiyasla performansina bakarak degil.
Analistler genellikle bir sektor icerisinde hangi hisselerin cikacagini ve hangilerinin dusecegini cok iyi tahmin edebiliyorlar. O yuzden de en isabetli strateji market neutral adini verdigimiz ayni anda bir hissenin satin alindigi ve bu hissenin riskini noturleyecek baska bir hissenin satildigi stratejiyi takip etmektir. Onumuzdeki bir yil icerisinde analistlerin en cok yukselmesini bekledikleri 10 hisseyi alip, bu hisselerle ayni sektorde bulunan ve analistlerin en cok dusmesini bekledikleri 10 hisseyi satarak her sene %25 civarinda bir getiri elde etmek mumkun gibi gorunuyor.

Onumuzdeki bir yil icerisinde en cok yukselecek 10 hisseyi merak ediyorsaniz 10 Stocks Wall Street Analysts Are Insanely Bullish About baslikli yazimizi okumanizi tavsiye ederiz.

0 Yorum Var.: