Yazarlara Uyarilar: Intihal

Dun bir yazar arkadasimiz bir yazi gonderdi ve yazisinda intihal sucunu gerceklestirdigini farkettim. Turkiye'de universite rektorlerinin isledigi intihal sucunu kimse takmiyor olabilir ama gelismis ulkelerde bu ciddi bir suctur, hele hele gazeteciler icin. O yuzden bizimle birlikte calismak isteyen yazar arkadaslarin bu konuya ozellikle dikkat etmeleri gerek. Ismini vermeden arkadasimiza gonderdigim mesaji asagiya aktariyorum, diger yazar arkadaslar da ders cikarsinlar:

Yazi yazmanin bir numarali kurali baskalarinin yazdiklari cumleleri calmamaktir. Bunu yapan gazetecinin ve websitesinin kariyeri biter. Mobius yazinin sonunda gecen su cumle "Mobius' fund returned 17.65% over three years, compared to the Emerging Markets sector average of -11.947%, according to Trustnet. The fund is currently favouring Brazil, with 32% invested in the region. He also has 26% in China, 22% in India and 16% in Russia." sanki sana ait degilmis gibi bir izlenime kapildim ve Google'da bir arama yapinca karsima su makale cikti.
http://www.investmentweek.co.uk/investment-week/news/2032182/mobius-renminbi-replace-yen-reserve-currency-2020

Direkt bu makalenin sonundan kaynak gostermeden cumleyi aynen almissin. Bu yaziyi bu haliyle gonderdigimi ve senin de bu cumleyi baska bir yazidan arakladiginin ortaya ciktigini varsay. Insider Monkey sitesine yaptigimiz onbinlerce dolarlik yatirimin bir seferde havaya ucmasini birak, omrumuzun sonuna kadar tasiyacagimiz bir leke ile ugrasmak zorunda kalabilirdik.

0 Yorum Var.: