Rajaratnam Davasi

Hedge fonlarin basarili olmasinin en onemli sebebi hedge fon yoneticilerinin "edge" dedigimiz diger yatirimcilara ustunluk saglayacak bilgi ve becerileri elde etme konusunda herkesten daha fazla gayret gostermeleridir. Cogu zaman hedge fonlar en iyi analistleri ve uzmanlari kullanarak yatirim karari verirler. 55 binde destek var, 65 binde kostek var diyerek yatirim yapmazlar.

Raj Rajaratnam da zamaninda sirketlerin yonetim kurullarinda calisan kisilerin bilgi sizdirmasi, sirketlerin icerisindeki kisilerin bilgi sizdirmasi ve daha baska bir cok yontemi kullanarak piyasa getirisinin uzerinde bir performans gostermeyi basarmis. Tabii Fama gibi "etkin piyasa hipotezini" millete kakalamaya calisan uyaniklar hala kimsenin borsa performansinin uzerinde performans gosteremeyecegini iddia ediyorlar ama cok inanan yok bunlara.

Rajaratnam ancak gizli FBI telefon kayitlari neticesinde yakayi ele verdi, bu hafta da mahkemesi basliyor. Bakalim pacayi yirtacak mi yoksa senelerce hapislerde mi surunecek.

Bu konuyla ilgili haberimize Rajaratnam Trial, Charlemagne Capital, Andor Capital baglantisindan ulasabilirsiniz.

Soylemeyi unuttum ama Rajaratnam'in yaptigina yasadisi insider trading deniyor. Insider Monkey blogu Amerika'daki tum sirketlerdeki insider'larin yaptiklari islemleri takip etmenizi saglayan ucretsiz bir kaynak. Insider'lar cogu zaman yakalanmadan islem yapip borsadan kar elde ediyorlar. Bundan faydalanmanin yollarindan bir tanesi de onlarin yaptiklarini takip edip daha sonra taklit etmek.

0 Yorum Var.: